Antena 3 CNN Actualitate Procurorul din dosarul Telepatia, reclamat pentru corupţie de un afacerist cu cetăţenie româno-moldoveană

Procurorul din dosarul Telepatia, reclamat pentru corupţie de un afacerist cu cetăţenie româno-moldoveană

Procurorul din dosarul Telepatia, reclamat pentru corupţie de un afacerist cu cetăţenie româno-moldoveană
06 Sep 2014   •   16:35

Procurorul care a instrumentat dosarul "Telepatia" este acuzat de luare de mită. Două plângeri au fost depuse la DNA împotriva lui Emilian Eva. Potrivit adevărul.ro, procurorul este acuzat că, prin intermediul unei avocate, a obţinut la un preţ subevaluat o vilă, care aparţinea unui afacerist pe care-l cerceta şi pe care l-ar fi avertizat că mai bine o vinde căci oricum va fi pusă sub sechestru. 

Un afacerist cu cetăţenie româno-moldoveană îl acuză pe procurorul Emilian Eva, cel care a instrumentat dosarul Telepatia, de luare de mită, şantaj şi abuz în serviciu. Complice i-ar fi fost o avocată. În plângerile făcute la DNA, obţinute de Adevărul, afaceristul povesteşte că în perioada în care era cerectat de Emilian Eva, a fost forţat să vândă un teren şi vila cu două etaje pe o sumă derizorie.

 "La sfârşitul anului 2002, în luna decembrie, am fost abordat de numita Ciofu Claudia Iuliana, despre care aflasem că este amanta procurorului Eva Emilian, care mi-a comunicat că are cunoştinţă de faptul că în cel mai scurt timp procurorul Eva Emilian urmează să-mi pună sechestru pe casa din Iaşi, propunându-mi pe un ton ferm să îi vând ei acea proprietate, cu un preţ derizoriu, întrucât dacă nu mă voi conforma o voi pierde în favoarea statului în cadrul urmăririi penale. (...) Noi am primit de la cumpărătoarea Ciofu Claudia Iuliana suma de 15.000 de dolari, deşi valoarea case şi a terenului, la data respectivă, era de cel puţin 70.000 de dolari. Am acceptat încheierea acestei tranzacţii temându-mă că procurorul Emilian Eva îmi va face şi mai mult rău decât îmi făcuse, deşi eu eram nevinovat", spune afaceristul în sesizarea înaintă DNA.

Ulterior acestei tranzacţii, mai spune afaceristul, dosarul său a fost preluat de colega de birou a lui Emilian Eva, care i-a comunicat că acuzaţiile au fost retrase, iar avocata a rămas proprietara vilei.

Emilian Eva a părăsit DNA la începutul acestui an, el activând în prezent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Despre abuzurile făcute de acesta au vorbit şi cei implicaţi în dosarul Telepatia.

"În timpul anchetei la DNA am avut o discuţie cu un comisar care mi-a spus că se caută argumente în defavoarea unei persoane din acest dosar, mi-a spus şi numele, respectiv Dan Voiculescu. Eu am răspuns că pe mine mă interesează doar lucrarea mea şi că pot da relaţii doar în legătură cu aceasta", a spus Vereanu Valeriu în faţa instanţei.

Acuzaţiile aduse procurorului care a instrumentat dosarul Telepatia vin însă la mai bine de un deceniu de la data la care ar fi avut loc. Afaceristul basarabean a explicat întârzierea cu care a formulat denunţul spunând că i-a fost teamă că procurorul Emilian Eva, fiind o persoană influentă, ar fi putut să-i însceneze alte dosare penale.

Procurorul Emilian Eva este deja anchetat de CSM, în alt dosar. Iar, în cazul Telepatia, a fost acuzat că a instrumentat un proces politic, că a pus presiuni asupra martorilor şi că a forţat-o pe angajata DNA Aurelia Nicolae să inventeze, din pix, un prejudiciu mare.

×
Subiecte în articol: dosarul telepatia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Dezbaterea Trump - Biden. „Ai făcut sex cu o vedetă porno!”
x close