Antena 3 CNN Actualitate Procurorii cer pedeapsa maximă pentru fiul Sorinei Plăcintă. Acesta a fost operat de apendicită

Procurorii cer pedeapsa maximă pentru fiul Sorinei Plăcintă. Acesta a fost operat de apendicită

3 minute de citit Publicat la 12:03 06 Iul 2012 Modificat la 12:03 06 Iul 2012
Procurorii cer pedeapsa maximă pentru fiul Sorinei Plăcintă. Acesta a fost operat de apendicită
Foto: Mediafax
Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, joi, ca în cazul lui Andrei Plăcintă, fiul senatoarei Sorina Plăcintă, să se acorde un termen pentru pregătirea apărării pentru vineri, însă în noaptea de joi spre vineri tânărul a fost internat pentru a fi operat de apendicită, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.
   
UPDATE 16:19 - Procurorii bucureşteni au cerut vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, condamnarea fiului senatorului Sorina Plăcintă, Andrei, la o pedeapsă orientată către maximum în cazul celor trei fapte de care acesta este acuzat, cea de tâlhărie putând ajunge, conform legii, la 18 ani de închisoare.
   
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a reluat, vineri, dezbaterile privind apelurile făcute de procuror şi de apărarea lui Andrei Plăcintă împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti prin care fiul senatorului a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tâlhărie, tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri.
   
La termenul de vineri al procesului, procurorul de şedinţă a cerut, în susţinerea apelului acuzării, casarea deciziei tribunalului şi condamnarea lui Andrei Plăcintă la o pedeapsă cu executare orientată către maximum prevăzut de lege.
   
Procurorul a arătat că Tribunalul Bucureşti a individualizat greşit pedeapsa aplicată lui Plăcintă după ce a stabilit că fapta de tâlhărie a avut un grad de pericol mediu. Procurorul a mai criticat decizia tribunalului arătând că instanţa s-a limitat la a avea în vedere comportamentul lui Andrei Plăcintă înainte de comiterea faptelor.


Avocatul angajat al lui Andrei Plăcintă, Viorel Roş, nu s-a prezentat, joi, la şedinţa de judecată, iar judecătoarele Iulia Ciolcă (fost procuror -n.r.) şi Francisca Vasile au dispus ca tânărul să fie reprezentat de un avocat din oficiu.
   
La rândul său, avocatul din oficiu a solicitat câteva zile pentru pregătirea apărării, având în vedere că Andrei Plăcintă este acuzat şi de infracţiunea de tentativă de omor, însă instanţa a decis ca următorul termen să fie vineri.
   
Joi noaptea însă, Andrei Plăcintă a fost internat având probleme de apendicită.
   
Răzvan Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei, care-l acuză de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu un incident petrecut în 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală.
   
Andrei Răzvan Plăcintă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în 8 decembrie 2010, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, fiind eliberat în 6 ianuarie 2011.
   
În primă instanţă, Andrei Plăcintă, fiul senatoarei Sorina Plăcintă, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, în cazul incidentului petrecut în 6 decembrie 2010.
   
Potrivit deciziei Tribunalului Capitalei, Andrei Plăcintă a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru acuzaţia de tentativă la omor calificat, la un an de închisoare pentru tâlhărie şi la şase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
   
Andrei Plăcintă urmează să execute pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare, pedeapsă suspendată pe un termen de încercare de opt ani.
   
Pe durata termenului de încercare, Andrei Plăcintă terbuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, conform programului stabilit de această instituţie, să anunţe orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă, potrivit deciziei instanţei.
   
Magistraţii Tribunalului Bucuerşti au respins ca neîntemeiată cererea lui Andrei Plăcintă de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara.
   
Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, primul termen având loc în 24 mai, iar în 14 iunie instanţa a admis cererea de amânare pentru angajarea unui avocat, procesul fiind amânat pentru 5 iulie.

×
TOP articole
TOP articole
x close