Printre cele mai răsunătoare au fost economatele din sectorul 5 şi celebrele "Vanghelioane".
Vanghelie a mai fost cercetat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru fals în declaraţii şi în 2010. Pe atunci, era acuzat că nu a facut nicio menţiune în declaraţiile de avere şi de interese cu privire la acţiunile pe care le deţine la mai multe societăţi de investiţii financiare şi că deţine un apartament în Bucureşti, pe care nu l-a menţionat în declaraţie.
În mai 2010, primarul sectorului 5 a fost a fost audiat la Parchetul instanţei supreme pentru fals în declaraţii şi mită electorală. Totul s-ar fi întâmplat în turul al doilea al prezidenţialelor, când ar fi oferit bani alegătorilor.
Una dintre cele mai controversate afaceri conduse de Vanghelie a fost legată de economatele deschise cu milioane de euro de la stat. Procurorii l-au cercetat şi pentru achiziţionarea sub preţul pieţei, de la AVAS, a magazinului Bucureşti, din centrul Capitalei. Vanghelie a recunoscut că e proprietar abia după ce scandalul a ajuns în presă.
Curtea de Conturi a dezvăluit că, în mai mulţi ani, Primăria Sectorului 5 ar fi decontat ilegal sume importante de bani pentru organizarea Vanghelioanelor.
Primarul Marian Vanghelie a fost cercetat şi de DNA într-un dosar legat de modul în care au fost repartizate şi executate lucrările de modernizare şi renovare a unităţilor şcolare din sectorul 5.
Edilul a fost acuzat, în 2010, de profanare de morminte, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri, de descendenţii familiei Lahovary. Aceştia spuneau că Vanghelie şi-ar fi îngropat bunicul matern şi o altă rudă, în cavoului diplomatului Iacob Lahovary, din Cimitirul Bellu. Potrivit jurnaliştilor de la Adevărul, rămăşiţele membrilor famiei Lahovary au fost scoase din cripte şi aruncate la gunoi, pentru a face loc rudelor lui Vanghelie.