Foştii miniştri pentru care DNA cere de la Parlament ridicarea imunităţii scapă deocamdată de urmărirea penală. Şi la Camera Deputaţilor şi la Senat, votul ar putea avea loc abia DUPĂ prezidenţiale, când parlamentarii se întorc din campanie.
Între timp, DNA a reacţionat pentru prima oară de la declanşarea scandalului, anunţând că premierul Ponta nu are nicio calitate în acest dosar. Asta deşi numele său apare menţionat de unul dintre martori, ca din întâmplare. "În acest moment, persoana menţionată de dvs. în solicitare (n.r. - Victor Ponta) nu are calitate de suspect sau inculpat, în dosarul la care faceţi referire", arată un comunicat al DNA.
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că nu a avut vreo legătură cu contractele privind licenţele Microsoft şi că, în cazul în care va fi solicitat de procurori, va merge la Parchet pentru a spune ce ştie.Cum apare Ponta în raportul DNA, potrivit stiripesurse.ro"În 2004, Claudiu Florică, unul dintre personajele cheie ale afacerii cu licenţe Microsoft, la acea dată şeful Fujitsu Siemens Computers, "a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic, firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD". Potrivit declaraţiei martorului, "în schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată."