Antena 3 CNN Actualitate Pericol de infecţii la spitalul GROAZEI din Ploieşti

Pericol de infecţii la spitalul GROAZEI din Ploieşti

Pericol de infecţii la spitalul GROAZEI din Ploieşti
06 Mar 2014   •   17:29

Pacienţii care trec prin spitalul groazei de la Ploieşti pot ieşi mai bolnavi decât au intrat. Unitatea sanitară a raportat deja cazuri de infectare cu o bacterie extrem de periculoasă, iar pacienţii au fost izolaţi şi puşi sub supraveghere.

La începutul săptamanii erau patru cazuri înregistrate de pacienţi infectaţi cu bacteria "Clostridium difficile" din secţia Nefrologie şi Neurologie, dar şi la o secţie exterioară, la Urologie.

"Infecţia apare în anumite condiţii, şi mai ales la persoanele vârstnice peste 65 de ani", a declarat dr. Rodica Vaszil, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Infecţii s-au înregistrat si la Terapie Intensivă, acolo unde sunt cele mai grave cazuri şi, în mod normal, nu ar trebui să existe astfel de probleme.

De la începutul anului au fost peste 30 de astfel de îmbolnăviri, dar problemele spitalului nu se opresc aici, iar Direcţia de Sanatate Publică Prahova monitorizează situaţia de la spital.

La mai bine de 3 luni de la scandalul în care un medic chirurg a acuzat condiţiile mizere din spital, nu pare să se fi schimbat nimic, nici măcar  după demiterea managerului.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close