Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirmă informaţia potrivit căreia fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava, informează
Mediafax.
Potrivit lui Stoica, poliţiştii din Suceava au verificat la rândul lor în ultimele două zile toate mănăstirile şi chiar biserici din judeţ şi nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.
Stoica a mai spus că l-a contactat personal pe şeful Poliţiei Transporturi Feroviare (TF) Suceava, Florin Catană, pentru a afla mai multe despre călugărul despre care s-a spus că a însoţit-o pe fată la gară şi i-a luat bilet. Catană i-a spus reprezentantului Patriarhiei că informaţia o are de la un lucrător al său, care a văzut un călugăr cumpărând un bilet de tren, dar nu poate spune cu certitudine că acesta avea legătură cu cazul, a mai spus Stoica.
Patriarhia este interesată să afle dacă există o mănăstire sau un singur călugăr care a primit-o pe tânără fără să anunţe autorităţile, a subliniat purtătorul de cuvânt, adăugând că o astfel de încălcare a disciplinei bisericeşti ar fi sancţionată. Constantin Stoica a declarat anterior că, imediat după aflarea veştii că Iulia Ionescu a fost găsită şi că a urcat în tren la Suceava, unde era îmbrăcată în haine de călugăriţă, Patriarhia a contactat Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor să verifice dacă Iulia Ionescu a plecat de la o mănăstire de acolo.
Iulia Ionescu, fata de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală, a fost găsită într-un tren în care a urcat la Suceava, venind spre Bucureşti, după ce a fost recunoscută de şeful de tren care a anunţat Poliţia, autorităţile coborând cu ea la Focşani.
Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a declarat, în jurul orei 21.00, că Iulia Ionescu se află în custodia Poliţiei şi se îndreaptă spre Bucureşti, unde va fi predată familiei.