Din valoarea totală a contractului de finanţare, valoarea eligibilă este de 6,27 milioane lei (5,03 milioane lei fonduri nerambursabile FEDR, 1,1 milioane lei fonduri din bugetul naţional şi 125.420 lei cofinanţarea eligibilă a beneficiarului). Durata de implementare este de 36 de luni.
Lucrările de restaurare şi consolidare propuse prin proiect urmează să recupereze întreg repertoriul de finisaje şi decoraţii, redându-se în acest fel edificiului valoarea arhitecturală originară. Lucrările vor viza consolidarea structurii, refacerea modenaturii faţadelor, a tâmplăriei, a finisajelor interioare, a tencuielilor, a pardoselilor, extinderea instalaţiilor electrice, de apă şi canalizare. De asemenea se vor executa lucrări de amenajare exterioară, trotuare de protecţie, alei, împrejmuire, spaţii verzi.
Contractul de finanţare a fost semnat în cadrul Axei prioritare 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbană", Sub-domeniul "Poli de creştere".
Muzeul Ceasului, singurul de acest fel din ţară, şi-a deschis porţile în anul 1963, într-o sală a Palatului Culturii din Ploieşti, prin grija profesorului Nicolae Simache, director al Muzeului de Istorie între anii 1954 şi 1971. Ulterior, colecţia de ceasornice a fost adusă într-o clădire construită la sfârşitul secolului al XIX-lea.
Patrimoniul Muzeului Ceasului "Nicolae Simache" numără în prezent peste 4.000 de piese şi componente specifice ilustrând evoluţia sistemelor de măsurat timpul din secolele al XVI-lea - al XIX-lea, de la primele ceasuri - cadranele solare, ceasurile arzătoare, cu apă sau cu nisip -, până la ceasornicele mecanice, cutiile muzicale ce funcţionează cu mecanismele de la ceasornice, precum şi ceasurile bijuterii.