Fie că le-au cunoscut în ţara lor de origine fie ca s-au vazut doar pe internet, 100.000 de straini ne vizitează pentru că sunt atraşi de sex-appeal-ul româncelor.
Chiar dacă nu este foarte vizitată de turişti, în România ajung anual 650,000 de străini.Cei mai mulţi vin, ce-i drept, pentru afaceri. Mai exact 75% dintre străini ajung în România pentru întâlniri de afaceri. Alţi aproape 100 de mii de străini vin în ţară pentru româncele pe care le-au cunoscut în străinătate, iar 10% vin pentru turism de weekend sau sunt în trecere către alte oraşe.
Anul trecut, numărul de cazări în Bucureşti a ajuns la 2 milioane de nopţi, dintre care jumătate au reprezentat turiştii străini. Românii s-au cazat în medie, în Bucureşti, 1,62 nopţi de persoană, iar străinii 1,71 nopţi.
Oficialii spun că turiştii nu stau prea mult în Capitală pentru că nu au obiective turistice de văzut aici. Cei mai mulţi sunt în trecere spre alte zone din ţară, mai pitoreşti.
Din cauza asta, tarifele multor hoteluri de patru sau cinci stele din Bucureşti au ajuns să scadă în timpul crizei atât de mult încât au coborât sub cele practicate de unităţile din Poiana Braşov, Sinaia sau Sibiu.
Cheltuiala medie a unui străin pe zi, cu tot cu cazare şi masă este estimată la 150-175 de euro, ceea ce ar însemna că străinii au lăsat anul trecut în Capitală circa 175 de milioane de euro.
Cei mai mulţi străini vin pe pământ românesc din Europa. Astfel, în anul 2011 peste 460.000 de europeni ne-au vizitat ţara. Dintre aceştia aproape 70.000 au fost italieni. În 2011, s-au grăbit să ajungă în România şi peste 56,000 de americani. Ei au fost urmaţi îndeaproape de britanici, sau israelieni.
Cu cei 650.000 de vizitatori străini, dintre care majoritatea oameni de afaceri, Bucureştiul rămâne un oraş care nu are nicio legătura cu turismul de anvergură. Capitala nu poate fi comparată cu Parisul, care a atras anul trecut peste 15 milioane de străini, sau cu Londra şi nici măcar cu Istanbulul, care a avut peste 8 milioane de vizitatori din străinătate.