Miron Cozma a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că nu are vreo remuşcare pentru cei care au murit în Mineriada din iunie 1990. Acesta a spus că el ar fi fost adus cu forţa în Bucureşti de către alţi lideri ai minerilor. Mai mult, Miron Cozma a declarat că este un opozant al lui Ion Iliescu care i-ar fi mulţumit public pentru intervenţia de la Bucureşti doar pentru a-l scoate vinovat pentru cele întâmplate.
Fostul procuror militar Dan Voinea, care a instrumentat dosarul "Mineriadei", a declarat în cadrul în cadrul aceleiaşi dezbateri că nu s-a dorit la nivel politic să fie identificaţi şi condamnaţi cei vinovaţi. El a mărturisit că dosarele i-au fost luate şi nu s-au soldat în cele din urmă cu nicio condamnare.
Redeschiderea dosarului Mineriadei readuce în prim-plan statistica neagră a acestui eveniment, statistică ce indică zeci de morţi, dintre care doar şase au fost identificaţi şi recunoscuţi. De asemenea, 746 de răniţi, şase femei violate şi peste o mie de "bărboşi, intelectuali, studenţi din Universitate şi Arhitectură" deţinuţi ilegal fac parte din bilanţul negru al evenimentelor din vara anului 1990 din Bucureşti.