"Am agreat cu FMI şi CE să prezentăm un program de restructurare legat de CNH unde sunt cele şapte mine, ca patru mine să rămână viabile, iar trei să intre în proces de închidere pe o perioadă, până în 2018, cu subvenţie de la bugetul de stat", a declarat Ion Ariton, după o întâlnire cu reprezentanţii FMI.
El a adăugat că FMI a solicitat o perioadă mai scurtă de acordare a subvenţiilor, relatează Mediafax.
CNH se află în proprietatea statului, prin intermediul Ministerului Economiei.
Autorităţile române vor căuta soluţii de recalificare a minerilor care îşi vor pierde locurile de muncă în urma restructurării CNH.
"Dânşii (reprezentanţii FMI - n.r.) doresc ca perioada să fie mai scurtă. Nu ne dorim să ne întindem cu acest progam până în 2018, dar important este ca în aceste zone să creăm soluţii alternative, ca forţa de muncă să aibă soluţii. Nu am discutat de numărul de personal, acolo este vorba de câteva mii de oameni, dar nu s-a discutat punctual acest lucru, ci soluţiile de reintegrare", a mai spus Ariton.
Luni, ministrul Economiei a precizat, în cadrul unui comunicat, că va elabora un program de restructurare a CNH, o societate cu datorii la stat care depăşesc un miliard de euro. Ariton a spus că va prezenta acest program atât Guvernului, cât şi FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene.