Antena 3 CNN Actualitate Miliardarul Gabriel Comănescu, reacţie nervoasă după ancheta Antena 3 privind contractele cu Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Miliardarul Gabriel Comănescu, reacţie nervoasă după ancheta Antena 3 privind contractele cu Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Miliardarul Gabriel Comănescu, reacţie nervoasă după ancheta Antena 3 privind contractele cu Aeroportul Mihail Kogălniceanu
12 Sep 2014   •   09:12

Miliardarul Gabriel Comănescu, un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu, a avut o reacţie nervoasă după ce Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de joi seară a emisiunii "Sinteza Zilei", o anchetă care vizează contractele acestuia cu Aeroportul Mihail Kogălniceanu, din Constanţa.

Comănescu a ameninţat o echipă a Antena 3 că va da în judecată postul de televiziune, ca urmare a acestor dezvăluiri.

Potrivit informaţiilor dezvăluite la Antena 3, firma lui Comănescu ar putea prelua în jur de 80 la sută din veniturile aeroportului, ceea ceea ce ar putea duce la falimentarea lui.

Mai exact,  Vega Offshore SRL, a semnat anul acesta mai multe contracte cu Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Oficial, este vorba despre un parteneriat. În culise, este de fapt ţesut un plan simplu, dar eficient, de căpuşare a instituţiei. Acest parteneriat presupune amplasarea unui terminal de pasageri care se va ocupa de colectarea taxelor pentru Vega OffShore în incinta aeoportului.

Vorbim despre un aeroport cu o importantă poziţie militară strategică care, din 2012, a accesat investiţii pentru modernizare de la Uniunea Europeană, de 40 de milioane de euro. Beneficiarul acestor investiţii este, indirect, Gabriel Comănescu.

Conducerea Aeroportului refuză să dea răspunsuri clare cu privire la această asociere, dar recunoaşte parafarea parteneriatului.

Comănescu şi Băsescu au o istorie în spate. Ambii provin din Constanţa şi au terminat Institutul de Marină Mircea cel Bătrân  la o diferenţă de patru ani unul de altul.

În 2005, Comânescu l-a însoţit pe Traian Băsescu la Moscova, în prima sa vizită oficială în calitate de preşedinte. În anii următori, afacerile lui Comănescu au cunoscut o creştere explozivă după ce în 2006, a dat lovitura şi a cumpărat de la Petrom mai multe platforme petroliere de foraj maritim.

De altfel, Traian Băsescu este cel care l-a şi adus pe Comănescu în lumina reflectoarelor în campania electorală din 2009.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Bărbat, executat public în Coreea de Nord pentru că asculta muzică K-pop
x close