Cu o săptămână înainte de Paşte, preţul cărnii de miel creşte văzând cu ochii. În multe pieţe a ajuns aproape la fel de mare ca în marile magazine. Este cu 25% mai scump faţă de anul trecut. Cei care vor să obţină un preţ bun pot doar să se ducă direct la stână şi să negocieze cu ciobanii.
Crescătorii din Constanţa se plâng că a fost o iarnă grea şi furajele mai scumpe. Aşa că e normal ca şi ei să ceară mai mult.
La stână se vinde cu 23 de lei. La tarabă sau în magazin e şi mai scump. De la 22 de lei pe kilogram, cât era anul trecut, preţul cărnii de miel a ajuns, în marile magazine şi la 30 de lei pe kilogram. În pieţele din Hunedoara, kilogramul de carcasă de miel costă între 25 şi 28 de lei. Preţ exagerat, consideră mulţi clienţi.
Ciobanii spun că ies mult mai bine dacă-i dau la export. Străinii cer cantităţi mari şi cumpără direct animale vii, cu preţul la jumătate faţă de cel de vânzare al animalului tăiat.