Antena 3 CNN Actualitate Medicul Zamfir a stat peste o oră conectat la numărul de urgenţă 112, fără ca salvatorii să-şi dea seama unde se află epava

Medicul Zamfir a stat peste o oră conectat la numărul de urgenţă 112, fără ca salvatorii să-şi dea seama unde se află epava

M.Z.
1 minut de citit Publicat la 18:58 27 Ian 2014 Modificat la 18:58 27 Ian 2014
Medicul Zamfir a stat peste o oră conectat la numărul de urgenţă 112, fără ca salvatorii să-şi dea seama unde se află epava
Foto: Agerpres
Medicul Radu Zamfir a stat o oră şi 11 minute conectat la numărul de urgenţă 112, fără ca salvatorii profesionişti să-şi dea seama unde se află epava. Ceea ce nu a reuşit armata de la ISU au reuşit în doar 10 minute localnicul Gheorghe Trif.

Acesta a declarat că din descrierea locului realizată de medicul Zamfir şi-a dat seama unde este zona accidentului.

ISU Alba a dat azi publicităţii raportul pe marginea accidentului aviatic, în care repetă faptul că vina pentru eşec i-ar aparţine doctorului Zamfir care nu a reuşit să seteze telefonul aşa cum ar fi vrut salvatorii.

În document se face referire pe larg la o discuţie telefonică de 1oră şi 11 minute, prin intermediul sistemului 112, cu doctorul Radu Zamfir, supravieţuitorul aflat în cele mai bune condiţii din punct de vedere medical. Cu toate că medicului i s-a transmis cum să realizeze cu ajutorul telefonului o localizare a zonei unde s-a prăbuşit aeronava, să facă o fotografie, să citească coordonatele sau să descarce o aplicaţie, Radu Zamfir nu a reuşit să realizeze acest lucru.

În timpul acestei convorbiri, medicul a fost pus în legătură şi cu localnicul Gheorghe Trif, cel care împreună cu alţi doi săteni, Argentin Todea şi Gheorghe Giurgiu, au ajuns primii la epava avionului, la ora aproximativă 21.00.

Gheorghe Trif a declarat, ulterior, că din descrierea locului realizată de medicul Zamfir şi-a dat seama unde este zona accidentului. Convorbirea telefonică s-a întrerupt la ora 20.50, dar localnicii salvatori ştiau, deja, unde să meargă. O demonstrează faptul că i-au găsit pe supravieţuitori peste doar 10 minute. Identificarea aeronavei a fost confirmată oficial la ora 21.15.

Pe 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat  într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

×
x close