Peşte greşit etichetat şi depozitat în condiţii care nu respectă regulile de igienă. Asta au descoperit inspectorii sanitar-veterinari care au făcut controale la mai multe tarabe din Capitală. Cei care nu verifică peştele înainte de a-l cumpăra, riscă să se îmbolnăvească, spun medicii.
La vederea camerelor de filmat şi a inspectorilor, comercianţii au devenit nervoşi. Au fost verificate toate tarabele de peşte, unde inspectorii au găsit mai multe nereguli.
Cinci unităţi au fost amendate într-o hală din Capitală cu amenzi de peste şapte mii de lei.
Exista câteva indicii care arată dacă peştele este proaspat sau nu. Peştele trebuie să fie alunecos, ochii trebuie să fie ieşiţi din orbite - asta indică gradul de prospeţime. Gura trebuie să fie deschisă şi branhiile trebuie să fie roz.
Inspectorii sanitar-veterinari au facut controale la nivel national pentru toate produsele alimentare.