Angajaţii adăpostului au aruncat cu cărămizi în jurnalişti şi s-au baricadat în unitate. Mai mult, aceştia nu au permis accesul poliţiştilor în adăpost.
Viceprimarul din Botoşani a declarat că autorităţile şi-au dat acordul pentru eutanasierea câinilor pe motiv că aceştia sufereau de jigodie.
Câinii au fost ucişi, nu eutanasiaţi
Autorităţile locale mint în privinţa eutanasierii celor 230 de câini din adăpostul aparţinând Primăriei, susţin reprezentanţii asociaţiei pentru protecţia animalelor "Ador" din Botoşani. Aceştia au descoperit că în padocuri erau pete de sânge, iar câinii aveau urme de violenţă.
Potrivit sursei citate, câinii au fost ucişi însă în noaptea de marţi spre miercuri, fără ca asociaţia să fie anunţată. Miercuri dimineaţă, când au ajuns la padocuri, cei 230 de câini erau morţi, cadavrele fiind învelite în saci de plastic.
„E greu să descriu în cuvinte ce văd aici, sute de câini morţi, omorâţi într-o oră. Ieri, membrii ADOR au fost şi i-au hrănit, în baza unui protocol cu Primăria. Erau sănătoşi. Erau 230 de căţei”, a afirmat Eugen Nistor de la ADOR, citat de Agerpres.
Angajaţii adăpostului, sub influenţa alcoolului
Reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor, citaţi de Mediafax, susţin că angajaţii municipalităţii care se ocupau de padocuri ar fi fost în stare de ebrietate.
Angajaţii adăpostului au devenit violenţi la sosirea presei, dar şi a Poliţiţiei. Ei au încercat să-i îndepărteze pe ziarişti deschizând furtunurile de apă şi îndreptându-le asupra lor şi aruncând cu cărămizi.
Ulterior, angajaţii s-au baricadat într-o încăpere a adăpostului.Poliţiştii şi reprezentanţi ai primăriei încearcă să intre în încăperea în care se află angajaţii.
Viceprimar Botoşani: Câinii aveau jigodie
Potrivit viceprimarului din Botoşani, Florin Gheorghiţă, autorităţile şi-au dat acordul pentru eutanasierea câinilor pe motiv că aceştia sufereau de jigodie. „Am fost obligaţi de lege să dăm o dispoziţie de eutanasiere a tuturor câinilor”, a spus viceprimarul în direct la Antena 3.
Reprezentantul Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor susţine însă că focarul de jigodie este mai vechi şi că, până în prezent, nu au fost luate măsuri de separare a căţeilor bolnavi de cei sănătoşi.