Nu toţi românii au apucat să ducă acasă lumină venită direct de la Biserica Sfântului Mormânt, din Ierusalim. Pentru prima dată de Paşte de când se respectă această tradiţie, aeronava specială a Patriarhiei a aterizat în România cu două ore întârziere. Drept urmare, unii au primit mai târziu lumina de la Mormântul Sfânt, iar alţii nu au primit-o deloc.
Programat să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă la ora 18:30, avionul cu delegaţii patriarhiei a ajuns pe pista de aterizare abia în jurul orei 20:30. Este pentru prima dată în patru ani când se întâmplă acest lucru.
"Chiar dacă începem cu o jumătate de oră mai târziu, important este să avem lumina sfântă" a spus părintele Socolan Ioan, Protopopiatul Ortodox Satu Mare.
Totuşi, întârzierea nu a fost o problemă pentru preoţii desemnaţi să ducă lumina de la Mormântul Sfânt către bisericile din sudul ţării.
Bucuria a ajuns mai greu către nordul ţării. Avionul care urma să aducă Lumina Sfântă la Suceava a fost redirecţionat spre aeroportul din Iaşi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
Un alt avion închiriat special a adus lumina în Timişoara.
Aşteptarea a fost lungă şi pe aeroportul din Cluj-Napoca. În noaptea de înviere, răbdarea nu a fost punctul forte pentru mulţi dintre cei care au fost delegaţi să aducă lumina sfântă la ei în localitate. De la Cluj-Napoca, lumina a plecat cu un alt avion către Baia Mare. A ajuns puţin înainte de miezul nopţii.
La Târgu-Mureş, lumina de la Mormântul Sfânt nu a ajuns deloc. Nici la Alba Iulia, unde preoţii au înlocuit-o. La aceeaşi procedură s-a apelat şi în oraşele sau localităţile mai îndepărtate din ţară.