Antena 3 CNN Actualitate Inventatorul român din puşcărie. Un hacker, autorul unei descoperiri brevetate de OSIM

Inventatorul român din puşcărie. Un hacker, autorul unei descoperiri brevetate de OSIM

Inventatorul român din puşcărie. Un hacker, autorul unei descoperiri brevetate de OSIM
de M.Z.    |    18 Mai 2013   •   22:49

Un hacker român vrea să protejeze bancomatele lumii. El a inventat un dispozitiv care face imposibilă fraudarea cardului atunci când este introdus în ATM. Valentin Boantă se află momentan la penitenciarul din Vaslui, unde are de executat cinci ani de închisoare pentru clonarea de carduri.

Românul vrea să le demonstreze autorităţilor că s-a îndreptat, aşa că s-a folosit de toate cunoştinţele pe care le-a adunat în perioada când era un infractor şi a inventat un dispozitiv pe care băncile din întreaga lume vor să-l achiziţioneze.

Sistemul pe care Boantă l-a inventat este imbatabil. Acest program îi împiedică pe hackeri să cloneze cardurile atunci când sunt introduse în ATM-uri, pentru a scoate bani.

"Invenţia propusă nouă de către Valentin Boantă şi realizată de către inginerii noştri face o modificare cu 90 de grade a unghiului în care introducem cardul, nu-l mai introducem pe lung, ci pe lat, iar dispozitivul face singur rotirea cu 90 de grade", a explicat Mircea Tudor, co-inventator.

Invenţia lui românului a fost deja înregistrată la OSIM şi chiar premiată la Salonul Internaţional de invenţii de la Geneva. Băncile din Elveţia vor deja să cumpere sistemul şi să-l implementeze cât mai curând, iar pe tânăr îl aşteaptă după ispăşirea pedepsei un loc de muncă printre inginerii care l-au ajutat să scoată pe piaţă sistemul de protecţie.




×
Subiecte în articol: hacker roman inventie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close