Antena 3 CNN Actualitate Imaginea României, ştirbită de tabloide. Jurnaliştii britanici preferă să-i prezinte frecvent pe români ca fiind un popor de hoţi şi cerşetori

Imaginea României, ştirbită de tabloide. Jurnaliştii britanici preferă să-i prezinte frecvent pe români ca fiind un popor de hoţi şi cerşetori

Imaginea României, ştirbită de tabloide. Jurnaliştii britanici preferă să-i prezinte frecvent pe români ca fiind un popor de hoţi şi cerşetori
de S.T.    |    02 Ian 2014   •   09:26

Goana dupa senzaţional şi teama de a nu-şi plictisi cititorii sunt motivele pentru care tabloidele britanice preferă să-i prezinte frecvent pe români ca fiind un popor de hoţi şi cerşetori. O spune un jurnalist din Marea Britanie în una dintre cele mai cunoscute publicaţii din Regat. 

Jurnalistul Rupert Wolfe Murray explică într-un articol publicat pe site-ul Huffington Post motivele pentru care tabloidele britanice au obiceiul de-a scrie reportaje negative despre România.

Un editor mi-a spus "ori de câte ori avem nevoie de o poveste înfricoşătoare despre copii instituţionalizaţi trimitem pe cineva în România, acolo găsim totdeauna un caz trist despre care să scriem. Aceste poveşti nu au acelaşi farmec atunci când vin din Bulgaria, Cehia sau din alte ţări".

Jurnaliştii din Marea Britanie obişnuiesc să vină cu poveşti specifice pentru fiecare ţară în parte, mai scrie Rupert Wolfe Murray. Astfel cititorii asociază fiecare tip de poveste cu o anume ţară. România este cunoscută pentru poveştile cu orfani, rromi, cerşetori, hoţi şi imigranţi.

Jurnalistul britanic mai adaugă că, dintre românii care au ajuns în Marea Britanie, cei mai mulţi sunt oameni oneşti şi muncitori, însă adesea doar cei câţiva cerşetori sau hoţi care operează în Londra sunt puşi în lumina reflectoarelor.

Unul dintre puţinii britanici care le-au mulţumit românilor este realizatorul emisiunii Top Gear Jeremy Clarkson, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa ţării noastre după episodul filmat pe Transfăgărăşan. Clarkson e cunoscut pentru atitudinea lui sarcastică la adresa unor ţări întregi.


×
Subiecte în articol: România hoti cersetori
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close