Antena 3 CNN Actualitate Haşotti: Decizia privind comisia de anchetă se ia în USL, nu între liderii de grupuri parlamentare

Haşotti: Decizia privind comisia de anchetă se ia în USL, nu între liderii de grupuri parlamentare

Haşotti: Decizia privind comisia de anchetă se ia în USL, nu între liderii de grupuri parlamentare
Foto: Agerpres
20 Noi 2013   •   13:54

Decizia privind comisia parlamentară de anchetă în cazul terenurilor achiziţionate de Ioana Băsescu trebuie luată la nivelul USL şi nu al grupurilor parlamentare, a declarat, miercuri, liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti,  precizând că nu a fost nicio consultare pe subiect, informează Mediafax.
   
"Liderii grupurilor parlamentare nu s-au întâlnit să dezbată această problemă, la nivel USL. Decizii înfiinţării unei astfel de comisii de anchetă, fiind una pur politică, trebuie luată la nivelul politic al USL, nu la nivelul grupurilor parlamentare. Dacă se va lua o astfel de decizie, o vom pune în aplicare, dar nu grupurile parlamentare iau decizii pur politice", a susţinut liderul grupului PNL din Senat.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că până în prezent nu există un acord al PNL pentru o comisie privind "cazul terenurilor din Călăraşi", el menţionând însă că liberalii sunt deschişi să discute acest subiect în USL. 

"Noi, ieri, nu am fost întrebaţi asupra înfiinţării acestei comisii. Am văzut declaraţia premierului (...) însă noi nu am văzut motivaţia. (...) În acest moment nu există un acord din partea PNL. Aşteptăm să avem o discuţie probabil în cadrul USL, cu partenerii noştri din PSD. Nu a existat până acum o discuţie pe acest subiect", a declarat deputatul George Scutaru.

Cu toate acestea, premierul Victor Ponta anunţa, ieri, că PNL este de acord cu înfiinţarea unei comisii de anchetă în ceea ce priveşte retrocedările agricole din judeţul Călăraşi, după ce a avut o discuţie telefonică, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

×
Subiecte în articol: Comisie de ancheta Puiu Hasotti
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close