Antena 3 CNN Actualitate Funeriu, despre bacalaureatul profesional: Un fel de "bac cu buletinul"

Funeriu, despre bacalaureatul profesional: Un fel de "bac cu buletinul"

Funeriu, despre bacalaureatul profesional: Un fel de "bac cu buletinul"
de M.Z.    |    05 Sep 2012   •   13:20

Fostul ministru al Educaţiei, consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, cataloghează varianta bacalaureatului profesional drept o măsură greşită, punctând că prin această metodă Guvernul vrea să ia voturile celor celor care au picat examenul.

"Este o măsură total greşită, un fel de . Bacalaureatul trebuie să fie trecut de cei care învaţă. Actualul Guvern vrea să dea bacalaureatul şi celor care nu îl merită. I-a întrebat cineva pe cei peste 100.000 de elevi care au luat bacul dacă li se pare normal aşa ceva? Cred că este pentru a lua voturile celor picaţi la bac. Oamenii aceştia chiar nu înţeleg nimic. Sper ca plenul Senatului să nu voteze aşa ceva", a precizat, miercuri, Daniel Funeriu, potrivit Agerpres.

În opinia fostului şef de la Educaţiei, printr-o astfel de măsură cei de la Putere reuşesc să "arunce în ridicol" diploma de bacalaureat, despre care spune că de doi ani de zile devenise o "mândrie".

"După ce trei ani am păstrat stabilitatea, şi nu am schimbat de la an la an bacalaureatul, iar vine fiecare ministru cu experimente care dau instabilitate. Varianta corectă a bacalaureatului diferenţiat este prevăzută de legea educaţiei şi urma să intre în vigoare pentru elevii care încep clasa a IX-a", completează fostul ministru al Educaţiei.

Comisia de educaţie a Senatului a adoptat miercuri, cu unanimitatea voturilor parlamentarilor prezenţi, raportul la proiectul de lege privind organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat care dă posibilitatea absolvenţilor de liceu să aleagă între bacalaureatul naţional şi cel profesional.





×
Subiecte în articol: Daniel Funeriu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vremea extremă face ravagii în Europa
x close