Astfel, în apropierea oraşului Novi Becej au fost instuite zone de carantină în satele Bocar şi Novo Miloşevo, pentru a asigura protecţia persoanelor şi animalelor.
Până la momentul actual, două persoane au fost spitalizate, după ce au intrat în contact cu un animal care a murit de la antrax.
Mai mult decât atât, autorităţile au depistat mai multe cazuri de antrax şi în satul bulgar Ieni Kadin, situat în apropiere de frontiera cu Turcia, potrivit sursei cirare. Animalele infectate au fost sacrificate de autorităţi, care au instituit o zonă de carantină.
Antraxul este răspândit pe tot globul ca fiind o boală cu o incidenţă mai mare în locurile umede, mlaştini, zone inundabile, unde pot fi transportaţii sporii bacteriei (forma de rezistenţă) care provin din cadavrele animalelor îmbolnăvite de antrax.
În asemenea regiuni infectate prin spori, bacilul antraxului poate să persiste în pământ zeci de ani, aceste locuri fiind denumite păşuni blestemate cu îmbolnăviri mai numeroase în primăvară şi în anii cu precipitaţii abundente.