Pedeapsa de şase ani de închisoare cu executare a fost dictată pentru tentativă de omor.
Instanţa a mai decis, în cazul lui Andrei Plăcintă, o pedeapsă de 11 luni de închisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi l-a achitat pe acesta pentru fapta de tâlhărie, pe motiv că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.
Totodată, prin decizia CAB, lui Andrei Plăcintă i-au fost ridicate o serie de drepturi civile, printre care şi acela de a nu da examen pentru obţinerea permisului auto şi de a nu conduce vreun vehicul timp de trei ani după executarea pedepsei principale.
Decizia CAB poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Procurorii bucureşteni au cerut vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, condamnarea fiului senatorului Sorina Plăcintă, Andrei, la o pedeapsă orientată către maximum în cazul celor trei fapte de care acesta este acuzat, cea de tâlhărie putând ajunge, conform legii, la 18 ani de închisoare.
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a reluat, vineri, dezbaterile privind apelurile făcute de procuror şi de apărarea lui Andrei Plăcintă împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti prin care fiul senatorului a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tâlhărie, tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri.
Răzvan Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei, care-l acuză de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu un incident petrecut în 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală.
Andrei Răzvan Plăcintă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în 8 decembrie 2010, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, fiind eliberat în 6 ianuarie 2011.
În primă instanţă, Andrei Plăcintă, fiul senatoarei Sorina Plăcintă, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, în cazul incidentului petrecut în 6 decembrie 2010.
Potrivit deciziei Tribunalului Capitalei, Andrei Plăcintă a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru acuzaţia de tentativă la omor calificat, la un an de închisoare pentru tâlhărie şi la şase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.