Antena 3 CNN Actualitate Festin ardelenesc cu bucate alese, la Festivalul Slăninei de la Cluj-Napoca

Festin ardelenesc cu bucate alese, la Festivalul Slăninei de la Cluj-Napoca

<1 minut de citit Publicat la 20:40 26 Feb 2012 Modificat la 20:40 26 Feb 2012
Festin ardelenesc cu bucate alese, la Festivalul Slăninei de la Cluj-Napoca
Foto: nefood.com.au
Până la post, ce poate fi mai îmbietor pentru un român gurmand decât un festin autentic ardelenesc? Străchini burduşite cu slănină, cârnaţi afumaţi şi bucăţi zdravene de şuncă, împănată cu ustoroi, pe toate le-am găsit la Festivalul Slăninei de la Cluj-Napoca.

Slănina aburindă şi aromele îmbietoare i-au strâns pe gurmazi într-o clipă la festival.

Trecătorii cu greu au putut alege între slănina care îţi lasă gura apă şi ciolanele roşcate afumate cu lemn de cireş după reţete de sute de ani.

Meşteşugarii veniţi din toate colţurile Ardealului, dar şi din Ungaria, păstrează reţetele cu sfinţenie.

Ardelenii ştiu că secretul stă în fumul rece scos de rumeguşul de fag şi de cireş. Nu înainte însă de baia în saramură şi de zvântarea la întuneric.

Şi cum orice festival are un concurs, după o îndelungă evaluare din priviri, membrii juriului s-au aşezat la masă şi au început degustarea. Cu gura apă, juriul a decis. Câştigător este meşteşugarul care a folosit carnea de mangaliţă, care nu conţine colesterol.




×
x close