Antena 3 CNN Actualitate Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a începe astăzi. Peste 200.000 de candidaţi vor da proba scrisă la română

Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a începe astăzi. Peste 200.000 de candidaţi vor da proba scrisă la română

Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a începe astăzi. Peste 200.000 de candidaţi vor da proba scrisă la română
de O.P.    |    25 Iun 2012   •   05:59

Astăzi începe evaluarea nationala a elevilor care termină ciclul gimnazial. Prima probă este cea scrisă la limba romana, urmând ca miercuri elevii să susţină examenul la matematică. Ca şi în anii trecuţi, vor există 10 variante de subiecte. Toate probele care fac parte din acest examen vor fi supravegheate cu camere video, la fel ca la bacalaureat.

La Evaluarea Naţională de anul acesta s-au înscris peste două sute de mii de elevi.  Ministerul Educaţiei a pregătit suficiente locuri în liceu pentru ca niciunul dintre elevii care vor trece de evaluarea naţională să nu rămână pe afară.

În capitală sunt, de exemplu, 16.000 de locuri în licee. La examenul de astăzi, cel de limba română, elevii trebuie să vină la scoală cu o jumătate de oră înainte de a începe proba.

Evaluarea Naţională nu a adus multe neplăceri anul trecut. Şi asta pentru că, deşi la Bacalaureat rata de promovare a fost sub 50 la sută, la testele naţionale a depăşit 80 la sută.

În plus, peste 87 la sută dintre candidaţi au luat nota cinci la limba română şi peste 70 la sută au obţinut notă de trecere la matematică. Peste 5 mii de elevi, din toată ţara,  au luat nota zece.

După proba la limba română, urmează miercuri cea de matematică. Primele rezultate vor fi afişate vineri, pe 29 iunie, iar prima etapa de repartizare computerizată va avea loc pe data de 14 iulie.




×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close