Antena 3 CNN Actualitate Elevii din Giurgiu nu vor mai primi lapte, corn şi mere. Bugetul CJ a fost atacat de prefectură

Elevii din Giurgiu nu vor mai primi lapte, corn şi mere. Bugetul CJ a fost atacat de prefectură

Elevii din Giurgiu nu vor mai primi lapte, corn şi mere. Bugetul CJ a fost atacat de prefectură
de S.T.    |    01 Mar 2012   •   17:27

Elevii din judeţul Giurgiu nu mai primesc din această lună laptele, cornul şi merele după ce bugetul propriu al Consiliului Judeţean din care erau alocate fondurile necesare achiziţionării acestor produse a fost atacat de Prefectura judeţului Giurgiu, informează Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că aproximativ 30.000 de elevi din 99 de şcoli beneficiari ai programului de lapte şi corn şi peste 23.000  de elevi beneficiari ai programului de distribuire a merelor, nu vor mai primi de la 1 martie aceste produse.

El spune că în lipsa bugetului nici cei aproximativ două mii de salariaţi care depind de bugetul CJ nu îşi vor mai primi salariile din această lună, iar activitatea instituţiilor subordonate va fi de asemenea pusă în dificultate, printre acestea numărându-se Spitalul de Urgenţă al Judeţului Giurgiu sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.      

Dumitru Beianu a declarat că instituţia pe care o conduce a solicitat instanţei să judece procesul în care bugetul Consiliului Judeţean a fost atacat mai devreme decât data la care fusese anunţat iniţial şi este bucuros că măcar acest lucru a fost acceptat, procesul urmând să se judece la data de 14 martie în loc 11 aprilie, data care fusese stabilită iniţial.

    Preşedintele CJ a adăugat şi că preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Giurgiu, Marin Anton, a anunţat într-o conferinţă de presă că prefectura ar fi restrâns aria de atac a bugetului CJ Giurgiu pentru a nu fi afectate domeniul educaţiei, al sănătăţii sau cel al asistenţei sociale, dar spune că şi acest lucru va fi luat în calcul de judecători tot la primul termen de judecată, până atunci CJ neputându-se folosi în niciun fel de buget.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Imagini exclusive cu tinerii găsiți morți într-o cameră de hotel
x close