Antena 3 CNN Actualitate Duşa: Am aprobat zborul pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite ale muncitorilor ucişi în Algeria

Duşa: Am aprobat zborul pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite ale muncitorilor ucişi în Algeria

Duşa: Am aprobat zborul pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite ale muncitorilor ucişi în Algeria
20 Ian 2013   •   19:06

Ministrul Apãrãrii, Mircea Duşa, a declarat duminicã searã în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire, cã a aprobat un zbor militar cãtre Alger pentru a-i repatria pe cei doi români care şi-au pierdut viaţa în atacul terorist din Algeria. De asemenea, acesta a declarat că analizează o nouă misiune în Mali.

"Acum câteva minute, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, am aprobat să fie făcut un zbor cu un avion militar pentru a aduce în ţară corpurile neînsufleţite ale celor doi români. Facem demersuri pentru a obţine aprobările de survol din partea statelor aflate pe acest traseu şi când vom avea şi confirmarea statulului algerian vom face zborul pentru repatierea celor doi", a spus ministrul Mircea Duşa, precizând că "în următoarele două ore vor fi perfectate condiţiile acestui zbor".


De asemenea, acesta a declarat că luni, la ora 09.00, se va întruni Consiliul de Planificare a Apărării, care va discuta despre participarea României în Mali, urmând să facă propuneri către CSAT, el precizând că este de părere că va fi vorba despre misiuni de instruire.
   
Doi români şi-au pierdut viaţa în urma atacului terorist din Algeria, în timp ce alţi trei s-au salvat.
   
Sâmbătă, premierul Victor Ponta şi ministrul Titus Corlăţean au anunţat că un român a fost ucis în Algeria, în timp ce alţi patru au supravieţuit şi sunt în siguranţă. Premierul spunea că trei dintre cetăţenii români sunt în custodia autorităţilor române şi, în cel mai scurt timp, vor ajunge în ţară, iar al patrulea urmează să fie preluat de autorităţile române şi, ulterior, va urma aceeaşi procedură. Toaodată, Titus Corlăţean anunţase că operaţiunea din Algeria s-a încheiat.
   
Duminică după-amiază, reprezentanţii MAE au anunţat că un al doilea cetăţean român a decedat în urma conflictului terorist din Algeria.
  

×
Subiecte în articol: Algeria Mircea Dusa
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close