Dunărea a atins un nivel critic şi ameninţă să inunde 12 judeţe. Podurile de gheaţă formate pe cursul fluviului au scufundat deja o navă iar alte 18 sunt prinse între sloiuri. Ministerul Mediului a avertizat deja prefecturile din Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Tulcea, să ia măsurile necesare ca apa să nu distrugă gospodăriile oamenilor.
Sloiuri uriaşe au luat cu ele convoaiele de nave ancorate la mal, după ce podul de gheaţă de pe Dunăre s-a rupt în zona Chiciu, în Judeţul Călăraşi. O navă încărcată cu 700 de tone de porumb a fost răsturnată, iar marinarii de-abia au scăpat cu viaţă, înainte ca vaporul să se scufunde.
Zeci de vapoare smulse de la pontoane sunt duse de curenţi, printre gheţuri, fără ca echipajele să poată face ceva. O navă lovită de mai multe barje s-a înclinat puternic, iar echipajul a părăsit-o.
Sloiurile uriaşe formate pe Dunăre au făcut prăpăd şi la bulgari. Bucăţi de gheaţa au plutit în derivă până în portul Silistra, distrugând mai multe pontoane şi bărci.
Reprezentanţii administraţiei fluviale a Dunării de Jos susţin că pentru a evita alte dezastre, gheaţa trebuie mărunţită prin explozii controlate
Nivelul Dunării a crescut cu 2 metri în portul Silistra şi este la 140 de centimetri de nivelul critic. Autorităţile sunt în alertă după ce specialiştii au afirmat că dacă situaţie rămâne neschimbată în următoarele zile, ar putea apărea probleme cu apa potabilă.