O persoană a murit şi două au fost rănite, duminică, în urma unui accident produs pe DN 1, în judeţul Bihor, după ce două autotrenuri s-au ciocnit, apoi s-au răsturnat pe şosea, conform Mediafax.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, subcomisar Alina Dinu, accidentul a avut loc în localitatea bihoreană Tinăud, o persoană pierzându-şi viaţa, iar două fiind rănite.
"Şoferul unuia dintre autotrenuri, înmatriculat în judeţul Botoşani, şi-a pierdut viaţa, iar celălalt şofer a fost rănit", a spus Dinu, adăugând că într-unul dintre autovehicule, condus de bărbatul rănit, se afla un pasager care a suferit mai multe leziuni.
În urma impactului, unul dintre autotrenuri a lovit un autoturism parcat pe marginea drumului, zdrobindu-l complet, apoi s-a oprit în gardul unei case.
La ora transmiterii acestei ştiri, traficul pe DN 1, în zona producerii accidentului, este blocat, fiind deviat pe rute ocolitoare.
"Agenţii de Poliţie aflaţi la faţa locului deviază circulaţia pe traseul Aleşd - Aştileu, Aştileu - Vadu Crişului, Vadu Crişului - Topa de Criş, pe drumuri comunale, până la eliberarea drumului cu ajutorul unor macarale care au fost deja solicitate de la Oradea", a mai spus Dinu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana", Camelia Roşca, unul dintre autotrenuri transporta granule din plastic, fără pericol de explozie, iar celălalt, articole de confecţii.
Ea a precizat că unul dintre răniţi este în comă, iar celălalt are multiple leziuni, ambii fiind transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Oradea.
Iniţial, se credea că unul dintre TIR-uri transporta azotat de amoniu şi, din acest motiv, ar fi existat pericol de explozie.
"Dat fiind că apelantul la numărul de urgenţă 112 făcea referire la faptul că unul dintre TIR-uri era încărcat cu azotat de amoniu s-a procedat la izolarea zonei, pe o porţiune de 800 de metri, şi la evacuarea persoanelor din zona de pericol. În urma cercetărilor făcute de echipajul de cercetare biologică, radiologică şi nucleară s-a constatat că nu există niciun pericol de explozie, întrucât încărcătura era cu granule de plastic şi nu conţinea substanţa indicată", a precizat Roşca.