Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, liberalul Aristotel Căncescu, cel mai bogat baron local, are trei dosare penale deschise de procurorii DNA. Căncescu face, de mai mulţi ani, afaceri de milioane de euro din banii Consiliului Judeţean, spun anchetatorii. Cu toate acestea, este singurul politician local care rezistă în funcţii încă din 1992.
Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, are o avere declarată de peste 4, 3 milioane de euro. Baronul local a reuşit să-şi umple conturile făcând afaceri din banii statului.
În ianuarie 2007, societăţile Canaris SRL şi Radio Tâmpa SRL, ale unor apropiaţi ai lui Căncescu, au vândut 24 de licenţe audiovizuale către Canet Radio SRL, al cărei unic asociat este Căncescu, cu numai 100 euro/licenţă. După două luni, Aristotel a vândut firma, cu tot cu licenţe, unei companii străine, pentru 5,9 milioane de euro. El a plătit astfel doar impozitul pe venit, de 16%, adică 950.000 euro, iar restul de 5 milioane i-a băgat în buzunar, susţin procurorii DNA.
Direcţia Naţională Anticorupţie a intrat însă pe fir şi îl cercetează, pentru că a mascat vânzarea licenţelor ca să nu plătească impozitele datorate statului.
O altă afacere în care Aristotel Căncescu este cercetat de DNA este cea a Bazei Olimpia, ce aparţine "Societăţii de Patinaj". Între 2005 şi 2010, Căncescu a bagat în baza sportivă aproximativ 5.000.000 de euro din banii Consiliului Judeţean Braşov.
Motivul acordării banilor pretins de Căncescu era faptul că societatea era una de interes public. În realitate, Societatea de Patinaj 1898 nu este una de interes public şi nu avea dreptul de a primi subvenţii provenite din bugetul public, mai spun procurorii.
Direcţia Naţională Anticorupţie i-a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu şi delapidare. Şi afacerile dubioase ale lui Căncescu nu se opresc aici. Între 2006 şi 2009, Căncescu i-a dat 17.000.000 euro fostului consilier judeţean Sebastrian Grapa, un aproapiat al său. Banii au fost primiţi de Grapa prin firmele pe care le administra, pentru reparaţii la şcolile din judeţ. Imediat, companiile au intrat în insolvenţă, iar reparaţiile nu s-au mai făcut. Aristotel Căncescu şi Sebastian Grapa sunt cercetaţi în acelaşi dosar.