Antena 3 CNN Actualitate DNA: Judecătorul Mircea Moldovan a deschis ilegal procedura de insolvenţă a clubului de fotbal Oţelul Galaţi

DNA: Judecătorul Mircea Moldovan a deschis ilegal procedura de insolvenţă a clubului de fotbal Oţelul Galaţi

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 23:42 21 Mai 2014 Modificat la 23:42 21 Mai 2014
DNA: Judecătorul Mircea Moldovan a deschis ilegal procedura de insolvenţă a clubului de fotbal Oţelul Galaţi
Foto: captura Antena 3
Judecătorul Mircea Moldovan de la Tribunalul Bucureşti, arestat recent pentru corupţie, a deschis în mod ilegal, în anul 2013, procedura de insolvenţă a clubului Oţelul Galaţi şi a desemnat ca lichidator judiciar pe unul dintre apropiaţii săi, potrivit Agerpres.
 
În referatul DNA trimis în instanţă, se arată că judecătorul Mircea Moldovan, personal sau prin intermediari, a pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător sindic, pe care le-a pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari Monica Angela Borza, din cadrul SC Activ Lichidator IPURL Bucureşti şi Ilie Preda (SC Rodicom IPURL Bucureşti).
 
Numele judecătorului Mircea Moldovan şi lichidatorului judiciar Monica Borza apar şi în dosarul de insolvenţă al clubului de fotbal Oţelul Galaţi.
 
Astfel, la data de 10.07.2013, judecătorul sindic Mircea Moldovan a admis, la solicitarea acţionarilor FC Oţelul Galaţi, cererea de intrare în insolvenţă a societăţii care administrează fosta campioană a României, iar magistratul a desemnat-o preferenţial pe Monica Borza în calitate de administrator judiciar.
 
Tot atunci, judecătorul i-a spus Monicăi Borza că va soluţiona "opoziţiile şi problemele", care vor apărea în acest dosar, conform intereselor acesteia.
 
De asemenea, în scopul deschiderii ilegale a procedurii de insolvenţă a SC FC Oţelul SA, în data de 2 septembrie 2013, judecătorul i-a comunicat Monicăi Borza că nu a lăsat la arhiva instanţei dosarul respectiv, întrucât din documente ar rezulta că societatea a înregistrat în cursul anul 2012 un profit de 27 miliarde lei vechi, ceea ce ar putea declanşa un scandal de presă cu privire la faptul ca a admis deschiderea procedurii falimentului la o societate aflată pe profit.
 
Ca atare, judecătorul Moldovan i-a solicitat practicianului în insolvenţă să depună la dosar "concluzii scrise, nu datate, ca şi cum ar fi fost la termen", care să conţină aspecte de natură a susţine decizia de intrare în insolvenţă a clubului.
 
În continuare, lichidatorul judiciar Monica Borza a întocmit concluziile respective, după care a depus concluzii scrise la dosar din care rezulta că bilanţul existent la dosar a fost întocmit în mod eronat de către contabilii SC FC Oţelul SA.
 
În prezent, dosarul de insolvenţă al clubului Oţelul Galaţi se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar pe data de 18 decembrie 2013, instanţa a admis cererea administratorului judiciar Activ Lichidator IPURL şi a confirmat planul de reorganizare propus de Fotbal Club Oţelul Galaţi, plan ce se va derula pe o perioadă de 3 ani.

Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au cerut bani, carne, făină, cherestea şi haine
 

×
Etichete: Oţelul Galaţi
x close