"Aşteptăm motivarea din încheierea instanţei(...). Nu există nici măcar o singură probă care să justifice o soluţie de pedeapsă", a mai spus avocatul.
Potrivit avocatului Gheorghiţă Mateuţ, cereri perfect admisibile au fost respinse.
-Dan Voiculescu declara, în 31 iulie, că „unii se grăbesc” ca el să fie condamnat până în decembrie în dosarul ICA, motivul fiind, în opinia lui, acela că „în noiembrie pleacă Băsescu şi nu vrea să plece” până nu îl vede condamnat.
„Nu mi s-a cerut pledoarie finală pentru luni. Eu înţeleg foarte bine că unii se grăbesc că trebuie neapărat condamnat Voiculescu până în decembrie. M-am tot gândit la motiv, motivul e legat de faptul că în noiembrie pleacă Băsescu şi nu vrea să plece până nu mă vede condamnat”, a declarat preşedintele fondator al Partidului Conservator.
La termenul anterior, din 7 iulie, completul format din judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, de la Curtea de Apel Bucureştia audiat majoritatea inculpaţilor, aceştia susţinând că sunt nevinovaţi.
Dan Voiculescu a arătat că ştie ce învinuiri îi sunt aduse în dosarul ICA, dar nu le recunoaşte, susţinând că procurorul de caz a intimidat martorii, că s-a stabilit un prejudiciu fals şi că au dispărut 40 dintre volumele de material probatoriu.
La rândul său, fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, a declarat că nu a obţinut niciun avantaj de pe urma privatizării ICA, precizând că nu este „omul de casă al lui Voiculescu".
Audiat, şi el, tot în calitate de inculpat, fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a spus că dacă ICA nu ar fi fost privatizat, atunci acesta ar fi intrat în procedura de insolvenţă şi de faliment, în baza legilor de la acea vreme.
Înainte de audierea inculpaţilor, avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut ca dosarul ICA să fie trimis pentru repartizare aleatorie unui alt complet, motivând că cei doi magistraţi din această cauză au fost desemnaţi în 26 iunie, când aceştia erau încă judecători la Tribunalul Bucureşti.
Mateuţ a precizat că la 26 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis noii membri ai acestui complet, deşi aceştia erau atunci judecători la Tribunalul Bucureşti şi au venit la CAB din 1 iulie, când au şi început judecarea dosarului ICA. Cererea a fost susţinută şi de ceilalţi avocaţi din dosar, în final fiind respinsă de instanţă, care a trecut la audierea inculpaţilor.
-Într-un editorial scris pentru DC News, Bogdan Chirieac susţine că „o condamnare a lui Dan Voiculescu, cel mai constant şi aprig luptător politic împotriva lui Traian Băsescu, va conduce automat la ideea că preşedintele s-a răzbunat, prin instanţa de judecată, pentru prejudiciul adus fratelui său”.
-Dan Voiculescu şi-a donat averea către fiicele sale în 2006, la un an după ce Parchetul îi dăduse neînceperea urmăririi penale. Aşadar, nu a existat nicio anchetă la acel moment care să îl determine pe preşedintele fondator al PC să vrea să îşi pună la adăpost averea de teamă că i s-ar putea pune sechestru. Jurnaliştii Enaţional.ro au prezentat în exclusivitate documente care atestă că Dan Voiculescu le-a donat fiicelor, Camelia şi Corina, averea sa în mod legal.
-Grupul de Investigaţii Politice publică o serie de analize care demonstrează că Dosarul Telepatia este o făcătură. Procurorii DNA susţin că a fost încălcată o lege din viitor, confundă semestrul cu trimestrul şi încurcă datele de apariţie ale unor Monitoare Oficiale. Tot ei confundă persoane care au acelaşi nume de familie şi nu ştiu care este diferenţa dintre un anunţ de privatizare şi o listă cu societăţi privatizabile.
-Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, ar putea fi audiat în dosarul "Telepatia". Acesta trebuie să explice de ce a acceptat ca Ministerul Agriculturii să devină parte civilă în dosar, la cererea DNA, în perioada în care a condus instituţia, fără aviz de la direcţia juridică. În plus, Cioloş a pus ministerul pe lista păgubiţilor, înainte să se stabilească dacă instituţia a fost în vreun fel prejudiciată.
-Dan Voiculescu demontează într-o postare pe blogul personal acuzaţiile care i-au fost aduse fără să existe vreo probă în sprijinul acestora.
-Prejudiciul din dosarul Telepatia a fost calculat de DNA „pe genunchi". Procurorii au făcut diverse „artificii" financiar-contabile pentru a putea demonstra existenţa unei infracţiuni, scrie sursazilei.ro.
-Profesorul Mencinicopschi spune că ancheta privind privatizarea ICA, în care a fost angrenat, este o nedreptate. I s-au pătat patru decenii de activitate pentru a face loc unei răzbunări politice.