Explicaţia fenomenului a venit de la specialişti: responsabili pentru conservarea corpului după moarte sunt aditivii alimentari, celebrele E-uri care ne grăbesc moartea.
Administratorii cimitirelor au cerut autorităţilor ca deshumarea să se facă după 10 ani de la moarte, şi nu după 7, aşa cum era până acum, pentru ca astfel de situaţii să fie evitate.
Deshumarea a devenit, în ultimii ani, un film de groază. Tot mai multe persoane decedate sunt mumificate sau aproape intacte chiar şi după 7 ani de la moarte.
Oamenii au căutat, multă vreme, explicaţia în lucruri sfinte.
Specialiştii au venit însă cu o altă explicaţie: au constatat că alimentele ce conţin aditivi alimentari sunt responsabile pentru conservarea corpului după moarte.
Fenomenul morţilor care se mumifică a fost observat prima dată în Germania. Studiile efectuate de specialiştii nemţi au demonstrat că aditivii alimentari se impregnează în ţesuturile şi celulele umane şi le conservă, exact aşa cum fac cu alimentele.