Anul trecut aproximativ 8.700 de hectare de teren şi păduri din judeţul Arad au fost retrocedate unei familii, practic un sat întreg a fost şters de pe faţa pământului.
Nici măcar biserica din sat nu scăpat de retrocedare, astfel mai multe familii au rămas fără case, terenuri, păduri.
Astfel, marţi dimineaţa au avut loc mai multe percheziţii la notariatele din Arad, procurorii anti-corupţie fac verificări în dosarul retrocedării satului Nadăş.
Poliţiştii şi procuorii de la DNA Timişoara au descins la mai multe locaţii din judeţul Arad, la mai bine de un an de la scandalul retrocedării satului.
Aceştia investighează modul în care a avut loc această retrocedare care a lăsat foarte multe semne de întrebare în urmă, existând suspiciuni asupra modului în care au fost dobândite documentele care au stat la baza acţiunilor din instanţă.
Au fost vizate două birouri notariale din municipiul Arad, acolo unde s-au făcut actele prin care soţii Colţeu au devenit proprietarii unui sat întreg, recunoscându-li se statutul de moştenitori ai foştilor proprietari ai terenurilor.
Stelian Lupu, avocatul localnicilor din Nadăş a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a face declaraţii cu privire la percheziţiile care au loc la mai multe notariate din Arad, în urma retrocedării satului.
"Se dovedeşte partea vizibilă a unei plângeri pe care am înanintat-o în decembrie 2012 la Parchetul General. (...) Am reclamat că această familie pe lângă faptul că nu avea dreptul să moştenească, i s-a retrocedat dublu faţă de actele de retrocedare", a declarat acesta.