Antena 3 CNN Actualitate De ce este brânza bulgărească atât de ieftină? Ingredientele conţinute, un risc pentru sănătate

De ce este brânza bulgărească atât de ieftină? Ingredientele conţinute, un risc pentru sănătate

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 23:50 26 Noi 2012 Modificat la 23:50 26 Noi 2012
De ce este brânza bulgărească atât de ieftină? Ingredientele conţinute, un risc pentru sănătate
Foto: gaganisbros.com.au
Autorităţile de la Sofia cer ca lactatele care conţin grăsimi vegetale să fie etichetate suplimentar cu avertismente privind riscurile pe care le au acestea asupra sănătăţii consumatorului, după modelul celor lipite pe pachetele de ţigări, informează Agrointel.

Solicitarea vine ca urmare a suspiciunii că brânzeturile bulgăreşti, care au pătruns masiv pe piaţa din România şi Grecia, sunt mai ieftine decât cele similare, din cauza ingredintelor pe care le conţin.

Analizele de laborator dispuse în România de Protecţia Consumatorilor au arătat că telemeaua de vacă din Bulgaria avea 80% soia şi ulei de palmier, brânza de oaie avea un adaos bogat de grăsimi de balenă, iar untul bulgăresc 0% conţinut de lapte.

Ministrul bulgar al Agriculturii, Miroslav Naydenov, a avertizat că produsele lactate ce conţin grăsimi vegetale ar fi dăunătoare sănătăţii, motiv pentru care ar trebui etichetate la fel ca pachetele de ţigări.






×
Etichete: ingrediente
x close