Vremea rămâne capricioasă în următoarele două săptămâni. Temperaturile maxime vor fi apropiate de mediile climatologice în prima parte a intervalului 30 martie - 12 aprilie 2015. Vor cădea ploi aproape zilnic şi, în timpul nopţilor, nu sunt excluse precipitaţiile mixte, informează ANM.
Iată prognoza meteo pentru două săptămâni, pe regiuni: În Banat, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice și se vor situa între 13 și 15 grade Celsius, dar în perioada 2 — 7 aprilie vor scădea până la medii de 9...10 grade, caracterizând o vreme mai rece decât în mod obișnuit. După data de 8 aprilie, temperaturile vor crește ușor și treptat până la valori medii de 13-14 grade. Temperaturile minime vor fi pozitive, exceptând nopțile din perioada 2-8 aprilie când vor fi apropiate de pragul de îngheț. Vor fi ploi aproape zilnic, local moderate cantitativ în zilele de 30 și 31 martie, dar posibil și în 5 și 6 aprilie. În special în zonele de deal, în nopțile mai reci, nu sunt excluse precipitațiile mixte.
În Crișana, în primele două zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi apropiate de mediile climatologice și se vor situa între 12 și 14 grade, dar în perioada 2-7 aprilie vor scădea până la medii de 8...9 grade, caracterizând un regim termic sub cel normal. După data de 8 aprilie tendința va fi de încălzire ușoară până la valori medii de 12 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi ușor pozitive, exceptând nopțile din perioada 2 — 8 aprilie când se vor situa în medie între—2 și 0 grade. Vor fi ploi aproape zilnic, local moderate cantitativ în zilele de 30 și 31 martie, dar posibil și în jurul datelor de 2 și 7 aprilie. În special în zonele de deal, în nopțile mai reci, nu sunt excluse precipitațiile mixte.
În Transilvania, la începutul intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice și se vor situa între 10 și 12 grade, dar în perioada 2 — 8 aprilie vor scădea până la medii de 6...7 grade, caracterizând o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Începând cu data de 9 aprilie temperaturile vor crește ușor și treptat și se vor apropia de medii de 10...12 grade Celsius în ultimele două zile. Temperaturile minime vor fi pozitive doar în primele trei nopți, apoi se vor încadra între—4 și 0 grade. Vor fi ploi aproape zilnic, în general slabe cantitativ, dar în nopțile mai reci, trecător vor fi
precipitații mixte.
În Maramureș, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice și se vor situa între 10 și 12 grade, dar în perioada 2 — 7 aprilie vor scădea până la medii de 6...7 grade și vor caracteriza un regim termic sub cel normal. După data de 8 aprilie, temperaturile vor crește ușor și treptat și se vor apropia de medii de 10...12 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa între—3 și 0 grade, exceptând primele trei și ultimele două nopți, când vor fi ușor pozitive. Vor fi ploi aproape zilnic, local moderate cantitativ în zilele de 30 și 31 martie, 2 aprilie și posibil în jurul datei de 7 aprilie. În nopțile mai reci, vor fi precipitații mixte.
În Moldova, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice și se vor situa între 12 și 15 grade, dar în perioada 2 — 8 aprilie vor scădea până la medii de 8...10 grade, caracterizând o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Începând cu data de 9 aprilie temperaturile vor crește ușor și treptat și se vor apropia de medii de 12...14 grade Celsius în ultimele două zile. Temperaturile minime vor fi pozitive, exceptând nopțile din intervalul 2-8 aprilie când se vor încadra între—2 și 0 grade. În prima săptămână doar local și trecător va ploua, apoi vor fi ploi, în general slabe cantitativ, pe arii mai extinse. De menționat că, în nopțile mai reci, nu sunt excluse precipitațiile mixte.
În Dobrogea, în perioada 30 martie-2 aprilie și după data de 10 aprilie valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice și se vor situa între 12 și 14 grade, dar în restul intervalului vor fi în jurul valorii medii de 10 grade, caracterizând o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Temperaturile minime vor fi pozitive de-a lungul celor două săptămâni și se vor încadra, în medie, între 2 și 6 grade. Până pe data de 4 aprilie, doar local și trecător va ploua, apoi vor fi ploi, în general slabe cantitativ, pe arii mai extinse.
În Muntenia, temperaturile maxime vor fi apropiate de mediile climatologice și se vor situa între 14 și 16 grade, dar în perioada 3 — 8 aprilie vor scădea până la medii de 10...11 grade, caracterizând o vreme mai rece decât în mod obișnuit. După data de 9 aprilie temperaturile vor crește ușor și treptat până la valori medii de 13...14 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi pozitive, exceptând nopțile din perioada 3 — 8 aprilie, când vor
apropiate de pragul de îngheț. Până pe data de 4 aprilie, doar local și trecător va ploua, apoi vor fi ploi, în general slabe
cantitativ, pe arii mai extinse.
În Oltenia, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice și se vor situa între 12 și 14 grade, dar în perioada 3 — 8 aprilie vor scădea până la medii de 10...11 grade, caracterizând un regim termic sub cel normal. După data de 9 aprilie, temperaturile vor crește ușor și treptat până la valori medii de 13...14 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi pozitive, exceptând nopțile din perioada 3 — 8 aprilie, când vor apropiate de pragul de îngheț. Până pe data de 4 aprilie, doar local și trecător va ploua, apoi vor fi ploi, în general slabe cantitativ, pe arii mai extinse.
La munte, în primele trei zile ale intervalului și după data de 9 aprilie, valorile termice diurne medii vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, dar în restul perioadei de prognoză se vor situa în jurul valorii de zero grade și vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit. De-a lungul celor două săptămâni, temperaturile minime vor fi negative, în medie, între—8 și—2 grade Celsius. Aproape zilnic vor cădea precipitații, în general slabe cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare, exceptând intervalele 30 martie — 1 aprilie și 9 — 12 aprilie, când vor predomina ploile.