Legumele şi fructele sunt cele mai sănătoase alimente, spun specialiştii. Unei gospodine din Reşiţa îi va fi greu să creadă acest lucru.
Femeia a cumpărat roşii dintr-un super market. Legumele, care păreau coapte în exterior, erau mai coapte decât se aştepta femeia. Mai exact seminţele din roşii erau încolţite. Iniţial, femeia a crezut că sunt viermi. După ce s-a uitat mai atent, şi-a dat seama că în roşia propriu-zisă, au început sa crească alte zeci de roşii. Răsaduri în toată regula. Specialiştii spun că acest lucru s-a întâmplat din cauza tratamentului chimic aplicat legumelor. Fiindcă totul se face contratimp, legumele sunt tratate cu substanţe chimice care le păstrează aspectul exterior, dar le şi accelerează procesul de creştere. Potrivit statisticilor, numai 15% din totalul fructelor
şi legumelor vândute în România sunt de producţie autohtonă. Iar procente importante sunt de pe piaţa neagră, necontrolate.