Învăţătoarei i s-a făcut rău cu puţin timp înainte de a fi externată de la Institutul Paulescu. Pacienta a fost condusă înapoi în salon, unde medicii i-au acordat îngrijiri medicale.
Momentul externării stă deocamdată dub semnul întrebării. Aceasta va mai rămâne în spital cel puţin câteva ore, până când medicii vor lua o decizie privind externarea sa.
Diminuările salariale din sistemul bugetar şi neaplicarea legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice au determinat-o pe Cristiana Anghel să înceapă greva foamei pe 26 august.
După o lună în care a refuzat să se hrănească, starea de sănătate a învăţătoarei din Caracal s-a agravat. Pe 27 septembrie, ea a fost transferată de la Spitalul Municipal Caracal la Institutul de Diabet şi Boli de Nutriţie din Capitală.
Sute de alte cadre didactice din mai multe judeţe ale ţării au organizat acţiuni de susţinere a învăţătoarei. Numele ei a fost scandat de profesori în timpul protestelor din faţa Ministerului Educaţiei.
După 70 de zile în care doar perfuziile au ţinut-o în viaţă, învăţătoarea Cristiana Anghel a renunţat la greva foamei. Cel care a convins-o a fost Arhiepiscopul Ioan. A reînceput să mănânce după ce a slăbit 14 kilograme.
Învăţătoarea este hotărâtă să îşi continue protestele faţă de neaplicarea legii care majorează salariile profesorilor cu 50%.
Cristiana Anghel se simte rău