Învăţătoarea a spus că nu ar fi cedat în demersul său însă o viroză i-a pus viaţa în pericol. „Psihic nu am avut tendinţa să cedez, dar am avut ghinionul să fac acea viroză, care putea să-mi fie şi fatală”.
Cristiana Anghel susţine că a avut momente de îndoială dar, „cu toate că pare o nebunie, când aveam îndoieli îl rugam pe Dumnezeu dacă trebuie să renunţ sau nu, şi semnul venea”.
Învăţătoarea Cristiana Anghel a declarat că nu s-a aşteptat să fie vizitată de Traian Băsescu pe parcursul grevei sale deoarece preşedintele ar fi considerat-o în opinia ei, „unealta PSD-ului”. „Mi-am dat seama că cel mai tare îi prieşte domnului Băsescu să rămân în greva foamei”, a spus învăţătoarea.
Diminuările salariale din sistemul bugetar şi neaplicarea legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice au determinat-o pe Cristiana Anghel să înceapă greva foamei pe 26 august. După o lună în care a refuzat să se hrănească, starea de sănătate a învăţătoarei din Caracal s-a agravat. Pe 27 septembrie, ea a fost transferată de la Spitalul Municipal Caracal la Institutul de Diabet şi Boli de Nutriţie din Capitală.
După 70 de zile în care doar perfuziile au ţinut-o în viaţă, învăţătoarea Cristiana Anghel a renunţat la greva foamei. Cel care a convins-o a fost Arhiepiscopul Ioan. A reînceput să mănânce după ce a slăbit 14 kilograme.