Astfel, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a emis o adeverinţă care atestă că aceasta nu a avut calitatea de lucrător sau colaborator, pe numele Alexandrinei Gătej.
Adeverinţa a fost emisă în 12 noiembrie 2010 şi conţine o referire la faptul că Alexandrinei Gătej a fost recrutată de Securitate în 14 septembrie 1989, sub numele conspirativ "Florina". Ea urma să activeze, conform documentului CNSAS, "pe linie de contrainformaţii în sectoarele economice". În document, Alexandra Corina Gătej apare cu numele vechi, Dăncăneţ.
"Direcţia de specialitate (a CNSAS, n.r.) nu a identificat documente care să conţină informaţii transmise Securităţii de către doamna Gătej Corina Alexandra", se arată în adeverinţa CNSAS.
Gătej: Nu am ce să-mi reproşez
Alexandrina Gătej susţine că decizia CNSAS privind necolaborarea sa cu Securitatea este foarte clară. Ea a precizat, marţi, că nu are ce să-şi reproşeze profesional sau uman.
"Decizia CNSAS privind necolaborarea cu Securitatea, nici în calitate de lucrător, nici în calitate de colaborator al acesteia este foarte clară şi vorbeşte de la sine. Decizia exprimă în mod neechivoc faptul că investigaţia CNSAS prin Direcţia sa de specialitate nu a identificat documente care să conţină informaţii transmise de mine Securităţii", se arată într-o declaraţie a consilierului prezidenţial Alexandrina Gătej, remisă Mediafax.
"În consecinţă, nu consider necesare comentarii suplimentare faţă de adeverinţa foarte clară de necolaborare eliberată de către CNSAS. Speculaţiile pe această temă nu fac altceva decât să denatureze sensul investigaţiei şi deciziei CNSAS", mai susţine consilierul prezidenţial.
Corina-Alexandrina Gătej a fost numită, în iulie 2009, în funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern şi Internaţional al Administraţiei Prezidenţiale. Aceasta a lucrat, până în 1993, ca economist şi apoi ca director de export la Fabrica de piele Sebeş, anterior, din 1988, lucrând la Fabrica de Pielărie Târgu Mureş.