Vor fi reguli clare pe care profesorii vor fi obligaţi să le respecte. Altfel, după prima abatere, vor fi excluşi din învăţământ, spun reprezentanţii Ministerului.
Inspectoratul Şcolar Bucureşti a făcut o şedinţă cu toţi inspectorii şi directorii de şcoli din Capitală pentru a stabili măsurile de combatere a şpăgii în şcoli. După şedinţa la care au participat 400 de directori s-a ajuns la o concluzie clară. Profesorii vor avea un cod etic.
"Mai departe vom merge pe Codul etic unde, după ce am aprobat strategia anticorupţie, în funcţie şi de feedback-ul pe care îl avem de la actorii din învăţământ, vom aproba prin ordinul ministrului şi Codul etic şi vom discuta în această chestiune despre problema de nedemnitate profesională", a spus Gariel Ispas, preşedintele comisiei ati-corupţie din Ministerul Educaţiei.
Potrivit Codului etic, niciun cadru didactic nu va mai face de două ori aceeaşi greşeală întrucât, după prima abatere, acesta va fi exclus din corpul profesional.
"Există un telverde la Minister pe care l-am realizat prin acest proiect, o linie verde gratuită pe care o pot folosi cetăţenii petnru a reclama aceste fapte de corupţie", a mai arătat un oficial din minister.
Cei mai mulţi directori spun însă că la ei în şcoli nu se strâng bani, decât poate pentru cretă.
Întâlnirea a avut loc după ce ministrul Educaţiei Remus Pricopie le-a solicitat inspectorilor şcolari să discute cu directorii despre problema corupţiei în şcoli.