"Nu este nicio problemă, nu mă agăţ de funcţii. Oricum, e o funcţie onorifică, era doar o formulă", a declarat Ciuhodaru, care a precizat că el a fost chemat într-o "situaţie de urgenţă pentru a rezolva o situaţie de urgenţă".
De asemenea, Tudor Ciuhodaru a adăugat că este medic şi deputat şi că are de dus campania pentru Primăria Iaşi, dar şi că la spital are "treabă multă".
"Sunt medic şi deputat şi am o campanie de dus, cea pentru Primăria Iaşi. Eu sunt acum la spital la Iaşi şi am treabă multă", a continuat Ciuhodaru.
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, l-a demis, joi, pe Tudor Ciuhodaru din funcţia de consilier onorific din minister. Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru fusese numit în funcţie în urmă cu două zile.
Doctorul Tudor Ciuhodaru fusese numit marţi de ministrul Ritli Ladislau în funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă. El declara atunci că a fost solicitat să contribuie la proiectul legii.
"Am fost invitat la Preşedinţie de dimineaţă (marţi dimineaţă, n.r.), am discutat despre sistemul de urgenţă, mi-a fost solicitat CV-ul şi informaţii despre ce ştiu să fac ", a spus Tudor Ciuhodaru.
El a venit, miercuri, la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcând parte din echipa care va lucra la legea privind sănătatea şi serviciile de urgenţă.
Premierul a semnat deciziile de numire de numire a lui Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi în funcţiile de subsecretar şi, respectiv, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Noul secretar de stat va coordona în mod direct, alături de ministru, procesul de reformă în sistemul de sănătate.
Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.
Arafat a declarat că a demisionat din funcţia de subsecretar de stat pentru că ieşind din Ministeul Sănătăţii va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.
Tudor Ciuhodaru a fost ales în 2008 deputat de Iaşi, după ce a candidat pe listele PSD, dar la scurt timp după alegeri a demisionat din partid, acuzând neînţelegeri cu liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita.
Ulterior, el s-a înscris în UNPR, însă a demisionat şi din acest partid, după ce, în vara anului 2010, a votat moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie pe tema tăierii salariilor cu 25 la sută. În ianuarie 2011, Ciuhodaru s-a înscris în PC, fiind nominalizat de acest partid drept candidat la Primăria Iaşi.
Exclus în septembrie 2011 din PC, Tudor Ciuhodaru s-a înscris din nou în UNPR, anunţând că va candida la Primăria Iaşi şi că ar putea fi susţinut de mai multe partide.