În plin sezon, mulţi şi-au amplasat stânele la marginea marilor oraşe şi vând fără teamă oricui doreşte. Animalul este ales de client şi poate fi chiar rezervat.
25 de lei se cere pe kilogramul de carne de miel la carcasă şi 15 lei, în viu. Chiar dacă sunt vânduţi la poarta stânii, preţul nu este negociabil. Despre normele de igienă, nimeni nu pomeneşte nimic.
Sacrificarea animalelor pentru vânzare în propria gospodărie este interzisă prin lege şi se sancţionază cu amenzi de la două mii până la 40 de mii de lei. Producătorii pot tăia animalele singuri doar pentru consumul propriu.
Singurul loc din Capitală autorizat pentru sacrificarea ovinelor este Piaţa de Miei deschisă în Sectorul 4. Aici, preţul este acelaşi ca la stână: 25 de lei kilogramul.
În România sunt sacrificaţi peste două milioane de miei în perioada Sărbătorilor Pascale.