Antena 3 CNN Actualitate Cel mai vârstnic timişorean a împlinit 107 ani

Cel mai vârstnic timişorean a împlinit 107 ani

Cel mai vârstnic timişorean a împlinit 107 ani
de M.Z.    |    13 Iun 2012   •   19:58

Cel mai vârstnic timişorean a împlinit, miercuri, 107 ani şi a fost sărbătorit de întreaga familie şi de reprezentanţii Primăriei, informează Agerpres.

Nicolae Petru Păsculescu a avut o viaţă tumultuoasă şi, cu toate acestea, familia sa spune că îi place să trăiască "în trecut", nu se gândeşte la prezent, iar trecerea în eternitate nu-l interesează.

"Este un om foarte puternic şi harnic. Casa în care locuim noi este a lui. Trăieşte mai mult în trecut, din amintiri. Mănâncă orice şi la orice oră, iar vârsta lui nu o resimţim ca pe o povară, noi, cei din preajma lui", spune Doina Maria Ciavici, de 74 de ani, fiica lui Păsculescu.

Omului îi place să glumească şi se bucură că a fost sărbătorit de familie şi de municipalitate.

"Lui Dumnezeu trebuie să-i mulţumim pentru tot. Am împlinit 107 ani şi stăm cu toţii împreună să ne povestim trecutul. Văd că sunt musafiri mulţi. Mă bucur, de ce nu? Să ne revedem şi la anul, sănătoşi", spune la modul cel mai serios şi firesc cel mai longeviv om din vestul ţării.

Păsculescu s-a născut în localitatea arădeană Cicir, dar s-a stabilit de foarte mulţi ani în Timişoara. S-a ocupat toată viaţa cu confecţionarea de pieptare.

Cel mai bătrân locuitor al ţării era, luna trecută, o femeie în vârstă de 112 ani din Tulcea.



×
Subiecte în articol: batran
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Plafonarea preţurilor la polițele RCA a fost prelungită de Guvern
x close