Antena 3 CNN Actualitate Ce cred seismologii despre cutremurul de aseară, din Vrancea. "A adus multe lucruri BUNE"

Ce cred seismologii despre cutremurul de aseară, din Vrancea. "A adus multe lucruri BUNE"

Ce cred seismologii despre cutremurul de aseară, din Vrancea. "A adus multe lucruri BUNE"
de O.P.    |    16 Oct 2013   •   05:37

România a fost zguduită aseară de un cutremur cu epicentrul în zona Vrancea. Seismul a avut o magnitudine de 4,7 pe Richter şi a durat aproape 4 secunde.

Este cel de-al doilea cutremur care s-a simţit în sudul şi sud-estul ţării, după cel din 6 octombrie de 5,5. Specialiştii ne liniştesc şi spun că e bine că în zona Vrancea s-a eliberat de energie şi că cele două cutremure vin la disţanţă mică unul de celălalt.

Specialiştii spun că seismul de aseară a eliberat energia din zona Vrancea acumulată în ultimii ani.

MIRCEA RADULIAN, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului: "A fost un cutremur de magnitudine 4,7, in Vrancea, la adancime de 136 de km, care a parut in legatura cu cel din 6 oct, de magnitudinea de 5,5. Ne face sa credem ca e vorba de un asa numit soc dublu. Pot fi considerate soc dublu. Au mai fost astfel de cazuri asemănătoare în 1990, 1986"

Directorul Institutului pentru Fizica Pământului mai spune că, în ciuda percepţiei publice, cele două cutremure au adus multe lucruri bune. 
"El poate sa aiba replici, ca si cel de magnitudine 5,5, dar replicile vor fi mici. Nu vor fi periculoase. Ar insemna ca energia care s-a acumulat in Vrancea in ultimul timp s-a eliberat prin 2 cutremure, care sunt legate. Au eliberat amandoua aceasta energie".

MIscarea telurică a fost resimţită şi în Capitală şi în tot sudul MOldovei.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close