Antena 3 CNN Actualitate Caz incredibil. La 81 de ani, dată afară din locuinţa pe care o cumpărase, este nevoită să îşi caute de lucru pentru a avea unde locui

Caz incredibil. La 81 de ani, dată afară din locuinţa pe care o cumpărase, este nevoită să îşi caute de lucru pentru a avea unde locui

O.P.
1 minut de citit Publicat la 07:21 03 Feb 2015 Modificat la 07:21 03 Feb 2015
batrana_13_.jpg
O bătrână din Bucureşti, fostă chiriaşă într-o casă naţionalizată, s-a luptat 10 ani în justiţie să rămînă în apartamentul pe care l-a cumpărat în baza legii 112.

Toate încercările au eşuat iar femeia a fost evacuată la vîrsta de 71 de ani. Mai mult, bătrîna este datoare pe viaţă la actuala proprietară, pentru perioada în care încă se mai judecau şi nu plecase din casă.  Din 2005 i se reţin lunar bani din pensie, dar nu a reuşit să achite nici măcar a zecea parte din datorie.

Constanţa Herlea a locuit timp de 35 de ani într-o casă naţionalizată din strada Anibal Teoharie. În 1996, a cumpărat apartamentul, în baza legii 112. Imediat după ce a devenit proprietară, a început coşmarul. Moştenitoarea i-a intentat procese peste procese. Femeia locuia în acelaşi imobil, la parter.

Deşi instanţa a stabilit că bătrîna a fost un cumpărător de bună credinţă, apartamentul a fost retrocedat după doi ani de procese.

După ce a fost evacuată, bătrîna a rămas şi cu o datorie uriaşă către actuala proprietară, care a acţionat-o în instanţă pentru că nu a evacuat locuinţa imediat după retrocedare. Actuala proprietară a cerut 52 de milioane de lei la vremea respectivă, dar instanţa a stabilit o sumă de peste un miliard.

Din 2005, plăteste cate 100 de lei pe luna dar nu a acioperit jnici 10% din sumă. 

După 10 ani pierduţi prin tribunale, Constanţa Herlea se chinuie de alţi 10 ani să obţină o locuinţă socială. La cei 81 de ani ai săi, este nevoită să-şi caute de lucru. Îngrijeşte alţi bătrîni - bolnavi - pentru a avea unde să locuiască.

Am încercat să-l contactăm pe primarul sectorului 5 dar ne-a răspuns biroul de presă că sunt mii şi mii de cereri pentru locuinţe sociale şi nu există suficiente case.

Deşi nu mai are încredere în nicio instituţie, bătrîna a apelat şi la Primăria Capitalei. Primăria ne-a răspuns că va analiza cazul în regim de urgenţă, avînd în vedere vîrsta înaintată a doamnei Herlea.

Fosta chiriasa intr-o casa nationalizata, femeia si-a cumparat un apartament in baza legii 112

Dupa 10 ani de procese cu mostenitoarea, femeia a fost evacuata la varsta de 71 de ani

Are poprire pe pensie din 2005 si mai are de platit actualei proprietare peste 90000 lei

Din 2003, se chinuie sa obtina o locuinta sociala



×
x close