Antena 3 CNN Actualitate Card unic pentru tramvai, metrou şi operatorii privaţi din Bucureşti, de la 1 iunie

Card unic pentru tramvai, metrou şi operatorii privaţi din Bucureşti, de la 1 iunie

Card unic pentru tramvai, metrou şi operatorii privaţi din Bucureşti, de la 1 iunie
de M.Z.    |    04 Ian 2012   •   14:32

Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti (AMTB) vrea să introducă până la 1 iunie un sistem de tarifare unic pentru călătoriile cu RATB, Metrorex, CFR Călători partea regională şi operatorii de transport privaţi, informează Mediafax.

"O să încercăm să avem tarife unice, un sistem de tarifare unic, care se va aplica tuturor operatorilor de transport public din zona metropolitană. Vorbim aici de operatorii de transport privaţi, de RATB, Metrorex şi de CFR Călători, partea regională", a declarat directorul general al ATMB, Adrian Criţ.

Strategia la care lucrează Autoritatea de transport vizează bilete şi abonamente de călătorie combinate pentru toţi operatorii de transport, modalităţile de calcul al preţului integrat şi distribuirea veniturilor rezultate, precum şi integrarea reţelelor de vânzări.

Astfel, un posesor de card activ RATB sau Metrorex va putea circula cu toate mijloacele de transport, încărcând diferite tipuri de abonament.

Pentru integrarea tarifară vor fi implementate două modele, a explicta Criţ. Primul implică un preţ orar pentru călătorii, iar cel de-al doilea presupune introducerea mai multor tipuri de abonament pentru diferiţi operatori.

Sistemul va fi similiar celor din alte capitale europene, dar va ţine cont şi de elementele de la nivel local.


×
Subiecte în articol: metrou tramvai Metrorex RATB pret
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cod galben de caniculă în România. Județele vizate de alerta meteo ANM
x close