Peste 700 de oameni sunt blocaţi într-un tren care venea de la Galati spre Bucureşti. După mai bine de 40 de ore de stat în tren, din care o bună perioadă au stat în frig, fără apă, mâncare sau toalete funcţionale şi igienizate, oamenii au ajuns la capătul răbdării.
Ando se întreabă, într-un mesaj trimis pe
[email protected], dacă vor mai ajunge vreodată în Bucureşti şi critică modul în care autorităţile au acţionat pentru rezolvarea acestei situaţii.
O profesoară din Constanţa aflată în tren a declarat pentru
Antena3.ro că abia miercuri li s-au adus oamenilor apă şi câteva conserve cu mâncare. "
Ne-au dat apă în bidoane de 5 litri, câte un bidon la cinci persoane, dar n-avem pahare aşa că bem unii după ceilalţi". Problema este că nimeni nu îi anunţă ce se întâmplă, dar şi mai mult îi enervează pe oameni faptul că după ce s-a ajuns marţi seara din nou în gara din Făurei,
cei 9 fotbalişti ai echipei Oţelul Galaţi blocaţi şi ei în tren au fost salvaţi. "
Nouă ne-a dat drumul la căldură, iar jandarmii i-au luat pe fotbalişti şi au plecat", a declarat profesoara.
Acelaşi lucru a fost relatat şi de
Pascu George într-un mesaj pe adresa
[email protected]. "
După aproximativ 35 de ore de când oamenii sunt blocaţi şi plimbaţi între 2 staţii de tren, fără apă, fără alimente, cei de la Jandarmerie au ajuns la ei şi au reuşit să salveze doar pe cei 9 jucători de la Oţelul Galaţi. Ceilalţi călători au rămas în tren, unde într-adevar cei de la Primăria din Făurei le-au adus apă şi alimente. Să înţelegem că din sute de călători, 9 au fost mai importanţi doar pentru că sunt persoane publice sau că Jandarmeria este plătită doar din taxele şi impozitele plătite de cei 9, nu şi a celorlalţi oameni din tren?", ne-a scris Pascu George, care are două rude captive în acel tren.
Conform Gazetei Sporturilor, fotbaliştii lui Dorinel Munteanu s-au cazat la un spital din Făurei, după 30 de ore petrecute în trenul blocat pe traseu, iar Marius Stan, preşedintele clubului Oţelul Galaţi, a declarat tot pentru Gazeta Sporturilor că jucătorii vor fi duşi la Bucureşti cu un elicopter privat.
Într-o intervenţie la Antena 3, Dumitru Popa, prefectul judeţului Brăila, a declarat că a plecat un convoi cu alimente din localitatea sa spre Fărei. "
Până acum oamenii au mâncat nişte napolitane, cornuri şi au primit bidoane cu apă din partea doamnei primăriţe din Făurei. Este o localitate foarte mică, iar tot ce a fost găsit prin rafturile magazinelor le-a fost adus călătorilor", a spus el, adăugând că din informaţiile pe care le are doar cinci vagoane din cele nouă ale trenului sunt încălzite, precum şi sala de aşteptare a gării Făurei.