Dintre ministere, cea mai mare suplimentare o primeşte cel al Mediului: 700 de milioane de lei în plus. Cu un buget total de 2,9 miliarde de lei, ministrul Borbely spune că va putea accesa fonduri europene pentru construirea reţelelor de apă şi canalizare, dar şi pentru dezvoltarea unor sisteme de management al deşeurilor. Alţi bani vor merge în proiecte împotriva poluării.
Cu un buget ceva mai mare se poate lăuda şi ministrul Sănătăţii. Sumele ar trebui să fie suficiente pentru plata datoriilor restante, dar şi pentru o mai bună funcţionare a spitalelor. Bugetul Ministerului Sănătăţii în 2012 va fi de peste 5,4 miliarde de lei, cu 13,2 % mai mare decat suma acordată anul acesta, înainte de rectificări. Ministrul intenţionează să facă economii la cheltuielile cu personalul şi să dea mai mulţi bani pentru bunuri şi servicii.
Un alt câştigător este ministerul Transporturilor, care primeşte 14,7 miliarde lei, cu o jumătate de milion de lei mai mult faţă de alocarea iniţială din 2011. Datoriile companiilor CFR vor mânca aproape 7 procente din această sumă. Restul de bani însă se chetuiesc pentru proiecte de investiţii şi cofinanţări.
Mai mulţi bani decât anul acesta vor mai primi şi ministerele Finanţelor, Apărării Naţionale, Economiei şi Afacerilor Externe. Suplimentările nu depăşesc însă 200 de milioane de lei.
De o alocaţie bugetară de trei ori mai mare faţă de anul acesta va beneficia Agenţia Naţională de Integritate. De la nici 14 milioane de lei, va ajunge la aproape 43.
Buget 2012: Ce ministere vor primi fonduri mai puţine pentru anul următor