Antena 3 CNN Actualitate Avertizare de VÂNT PUTERNIC pentru judeţele îngropate în zăpadă. Vezi cum se circulă pe drumurile din țară

Avertizare de VÂNT PUTERNIC pentru judeţele îngropate în zăpadă. Vezi cum se circulă pe drumurile din țară

2 minute de citit Publicat la 08:42 17 Feb 2012 Modificat la 08:42 17 Feb 2012
Avertizare de VÂNT PUTERNIC pentru judeţele îngropate în zăpadă. Vezi cum se circulă pe drumurile din țară
Foto: Antena3
UPDATE 10.10 - Circulaţia pe DN 5B Ghimpaţi - Giurgiu şi pe DN 10 Buzău - Braşov a fost deschisă vineri dimineaţă, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

La această ora mai sunt închise doar două drumuri naţionale:
- DN 1H Aleşd - Nuşfalău
- DN 22 Râmnicu Sărat-Băile.

Pe alte opt drumuri naţionale au fost impuse restricţii de tonaj:

- DN 22 Râmnicu Sărat - Băile şi DN 24C Manoleasa- Rădăuţi Prut, pentru vehicule cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone

- DN 2N Bogza - Jitia, DN 2R Jitia - Vintileasca, DN 23B Stupina - Ciorăşti, DN 57B Oraviţa-Bozovici, DN 2C Pogoanele - limită judeţ Ialomiţa şi DN 2B Buzău - Padina, pentru vehicule cu masa mai mare de 3,5 tone.

VEZI SITIAȚIA ACTUALIZATĂ A DRUMURILOR NAȚIONALE

Pentru astăzi, meteorologii au emis o avertizare de vânt puternic pentru județele Galați, Vrancea, Iași și Vaslui. Vântul va depăși în aceste zone viteza de 55 km/ h și izolat 70 km/ h, spulberând zăpada.

Localităţile lovite săptămânile trecute de ninsori nu au scăpat de probleme.  După ce oamenii au rămas blocaţi în nămeţii înalţi de câţiva metri, ei riscă să se lupte în viitorul apropiat cu inundaţiile.  Meteorologii dau însă asigurări că în perioada următoare nu va ploua sau vor fi precipitaţii reduse. 

Potrivit directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, până la 1 martie este puţin probabilă producerea unor inundaţii, în condiţiile în care în următoarele două săptămâni temperatura nu va creşte în timpul zilei până la zece grade şi nici nu sunt prognozate ploi.

"Sunt necesare două condiţii pentru ca să înceapă acest fenomen de viituri. Aceste condiţii sunt: temperaturi de 10 grade ziua şi de 0 grade noaptea. În acelaşi timp să avem şi precipitaţii de 10-15 litri pe metru pătrat sub forma de ploaie. Pericolul că viiturilor este real, dar nu poate să înceapă atâta timp cât cele 2 condiţii nu sunt îndeplinite.

La rândul său, şeful INMH, Petre Stanciu, a declarat joi seară că pe Dunăre plutesc foarte multe sloiuri de gheaţă, iar până la sfârşitul lunii nu există condiţiile producerii unor viituri în acest moment debitele râurilor sunt scăzute, situaţie caracteristică anotimpului de iarnă.

PROGNOZA METEO PENTRU AZI:

VINERI (17 februarie)
Cerul va fi temporar noros. În partea de est şi sud-est a ţãrii local vor mai fi ninsori, cu precãdere ziua, iar vântul va avea intensificãri trecãtoare. În restul teritoriului ninsorile se vor semnala izolat, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, iar cele minime, în general, între -19 şi -9 grade. Dimineaţa şi noaptea pe spaţii restrânse va fi ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

Citește și:


Îngenuncheaţi în faţa naturii. Mii de oameni, blocaţi pe şosele din cauza viscolului

AVALANŞELE bagă în sperieţi şoferii. Cozi kilometrice de maşini, după ce cantităţi uriaşe de zăpadă au căzut de pe munţi








×
x close