"Scopul cu care noi am iniţiat modificarea Legii referendumului a fost acela de a putea consulta în chestiuni majore cetăţenii României care doresc să îşi folosească drepturile electorale", a declarat preşedintele Senatului, care este şi preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei.
Crin Antonescu a subliniat că pragurile foarte ridicate mai există în foarte puţine locuri din lume, şi asta pentru că îi împiedică pe cetăţenii activi să îşi exprime opţiunea. Din această cauză, în România, s-a ajuns la situaţia în care "o Curte Constituţională decide şi hotărăşte cu nouă oameni împotriva a milioane de oameni".
Antonescu a mai arătat că, odată cu amânarea desfăşurării referendumului pentru reviziuirea Constituţiei, se amână şi regionalizarea, fapt pentru care România va întâmpina "probleme foarte serioase de natură financiară"
Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, miercuri, Curtea Constituţională.